Den som vill kan göra lite med citron- och vitlöksolja och ringla över när köttet skall serveras. 1 deciliter olivolja 3 rivna vitlöksklyftor rivet skal från en fin citron När rostbiffen upnått en innertemperatur av 60 grader, tar jag ut den ur ugnen och lägger den i en liten form. 3 rivna vitlöksklyftor
Mandelsmör med bland annat Chili, Vitlök & Citron. Hacka 1 stor Vitlöksklyfta och 1 torkad Röd Chili i fina bitar. Bryn vitlöken och chilin tillsammans med 100 g Mandlar i stekpanna med en skvätt Olivolja. Rör om under tiden och när vitlöken blivit mjuk och fått lite färg är det bara att hälla blandningen i en hushållsassistent/blender tillsammans med 1/4-1/2 tsk Örtsalt, rivet skal från 1 liten Citron och 4-5 tsk Olivolja. 1 stor Vitlöksklyfta och 1 torkad Röd Chili i fina bitar. Bryn vitlöken och chilin tillsammans med 100 g Mandlar i stekpanna med en skvätt Olivolja. Rör om under tiden och när vitlöken blivit mjuk och fått lite färg är det bara att hälla blandningen i en hushållsassistent/blender tillsammans med 1/4-1/2 tsk Örtsalt, rivet skal från 1 liten Citron och 4-5 tsk Olivolja
Idag har veckohandling blivit av och jag har lagat första rätten som var inplanerad för måndag, en jättegod pasta som vänds runt med chili- och vitlöksolja, citronskal och ruccola
Blanda majonnäs med citronskal och saft. Riv eller pressa ner en vitlöksklyfta. 1 klyfta vitlök. 2 dl majonnäs 0,5 citron, saft och skal 1 klyfta vitlök 1 dl olivolja, virgin 1 dl parmiggiano reggiano, riven salt och svartpeppar 0,5 dl vatten
Riv eller pressa ner en vitlöksklyfta. 11 klyfta vitlök. 12 dl majonnäs 0,5 citron, saft och skal 1 klyfta vitlök 1 dl olivolja, virgin 1 dl parmiggiano reggiano, riven salt och svartpeppar 0,5 dl vattenBlanda majonnäs med citronskal och saft
Blanda hackade örter med vitlök, citronskal, salt & svartpeppar. Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
½ tsk rivet citronskal. Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
Dekorera gärna med citronskal och/eller färsk rosmarin. Fläskfilén får ligga i en marinad med citron, rosmarin, olivolja och vitlök över natten så den blir riktigt smaskig
stöt rosmarinbladen, vitlöksklyftorna, rivet citronskal och chilihavssaltet till en pasta. Satsade på en rubbing av citron, vitlök och rosmarin, som syns på bilden är det en liten "grön" rubbing på ytan av köttet vilket fungerar som smakbärare
Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstoner med vita bönor, vitlök och raspat citronskal
Blanda ner basilika, persilja, pressad vitlök, citronskal och olivolja. 11 klyfta vitlök, pressad. 1400 g tagliatelle 600 g tomater, små blandade sorter i olika färger 1 dl svarta oliver, utan kärnor 2 msk kapris 1 dl basilika, finhackad 1 dl persilja, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 1 citron, finrivet skal 1 dl olivolja salt, svartpepparSkär tomater, oliver och kapris i små bitar