Citronskal vitlök recept

Rostbiff marinerad i olivolja,riven vitlök och rivet citronskal

Rostbiff marinerad i olivolja,riven vitlök och rivet citronskal

Den som vill kan göra lite med citron- och vitlöksolja och ringla över när köttet skall serveras. 1 deciliter olivolja 3 rivna vitlöksklyftor rivet skal från en fin citron När rostbiffen upnått en innertemperatur av 60 grader, tar jag ut den ur ugnen och lägger den i en liten form. 3 rivna vitlöksklyftor
Chili, Mandlar, Vitlök, Citronskal & Örtsalt = MandelChilismör

Chili, Mandlar, Vitlök, Citronskal & Örtsalt = MandelChilismör

Mandelsmör med bland annat Chili, Vitlök & Citron. Hacka 1 stor Vitlöksklyfta och 1 torkad Röd Chili i fina bitar. Bryn vitlöken och chilin tillsammans med 100 g Mandlar i stekpanna med en skvätt Olivolja. Rör om under tiden och när vitlöken blivit mjuk och fått lite färg är det bara att hälla blandningen i en hushållsassistent/blender tillsammans med 1/4-1/2 tsk Örtsalt, rivet skal från 1 liten Citron och 4-5 tsk Olivolja. 1 stor Vitlöksklyfta och 1 torkad Röd Chili i fina bitar. Bryn vitlöken och chilin tillsammans med 100 g Mandlar i stekpanna med en skvätt Olivolja. Rör om under tiden och när vitlöken blivit mjuk och fått lite färg är det bara att hälla blandningen i en hushållsassistent/blender tillsammans med 1/4-1/2 tsk Örtsalt, rivet skal från 1 liten Citron och 4-5 tsk Olivolja
Sommarsås med vitlök och parmesan - se & gör

Sommarsås med vitlök och parmesan - se & gör

Blanda majonnäs med citronskal och saft. Riv eller pressa ner en vitlöksklyfta. 1 klyfta vitlök. 2 dl majonnäs 0,5 citron, saft och skal 1 klyfta vitlök 1 dl olivolja, virgin 1 dl parmiggiano reggiano, riven salt och svartpeppar 0,5 dl vatten
Sommarsås med vitlök och parmesan - se & gör

Sommarsås med vitlök och parmesan - se & gör

Riv eller pressa ner en vitlöksklyfta. 11 klyfta vitlök. 12 dl majonnäs 0,5 citron, saft och skal 1 klyfta vitlök 1 dl olivolja, virgin 1 dl parmiggiano reggiano, riven salt och svartpeppar 0,5 dl vattenBlanda majonnäs med citronskal och saft
Fransk lammstek – med citron, vitlök & örter

Fransk lammstek – med citron, vitlök & örter

Blanda hackade örter med vitlök, citronskal, salt & svartpeppar. Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika

Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika

½ tsk rivet citronskal. Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
Dillsmör med vitlök

Dillsmör med vitlök

Rör smöret smidigt och blanda i dill, pressad vitlök och citronskal. 1 st vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar, och lägg upp i en skål
Tagliatelle med tomat, vitlök, kapris och oliver

Tagliatelle med tomat, vitlök, kapris och oliver

Blanda ner basilika, persilja, pressad vitlök, citronskal och olivolja. 11 klyfta vitlök, pressad. 1400 g tagliatelle 600 g tomater, små blandade sorter i olika färger 1 dl svarta oliver, utan kärnor 2 msk kapris 1 dl basilika, finhackad 1 dl persilja, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 1 citron, finrivet skal 1 dl olivolja salt, svartpepparSkär tomater, oliver och kapris i små bitar
Räkor med vitlök och chili

Räkor med vitlök och chili

1 röd chilifrukt 4 klyftor vitlök 0,5 citron, citronskal och citronsaft 0,5 kruka färsk koriander 2 msk olivolja (till stekning) 50 g smör (till stekning) 280 g skalade räkor, avrunna och skalade räkor (eller 600 g färska räkor) 2 krm salt vitlöksbröd