Något som jag inte gjorde idag var att pensla lite flytande honung på löken. Släng bort den traditionella grillkryddan och sojan ett tag och krydda med citron och mynta så får du en kyckling som andas lite vår i luften
Gnid in kycklingbitarna med vitlök och lägg dem i formen med skinnsidan nedåt. Kycklingen blir saftig och god när den steks i ugnen och smakar fint av citron, honung, vitlök och örtkryddor
Ringla över olja och honung. Krydda med salt och peppar. Späd lagen med lite maizena, peppar, salt och lite grädde och låt puttra ca 10 minuter. 1 msk honung
Blanda med hackad vitlök, hackad chili, honung och soja. Lägg citronhalvorna med ändarna uppåt och varva med kycklingen (skinnet uppåt) i en ugnsfast form eller långpanna
Blanda citronsaft, citronskal, vitlök, pepparfrukt, honung, persilja och soja. Ända sedan jag blev bjuden på ett fantastiskt gott ris kokat i kokosmjölk med bland annat gul habanero av asfaltsdrottningen Moma så har jag velat testa själv
Denna söndagsmiddag kom till genom att jag improviserade av det jag hittade i kylen, det blev grillad fylld citronkycklingmed ugnsrostade grönsaker och visade sig vara lyckat
rikligt med färsk eller torkad. CITRONKYCKLING. Krydda dem runt om med salt och peppar. Krydda litet extra med salt och peppar och strö över hackade örter
Som vanligt när det blir sommarvarmt kom mitt sug efter sallader igång rejält och jag hittade på en ny sommarfavorit som jag fortfarande har matdrömmar om – så tokigt god var den med buffelmozzarella, pekannötter, citronkyckling och bigaråer, mmm