Citronkyckling med honung recept

Helstekt citronkyckling med mynta och ugnsbakad lök

Helstekt citronkyckling med mynta och ugnsbakad lök

Något som jag inte gjorde idag var att pensla lite flytande honung på löken. Släng bort den traditionella grillkryddan och sojan ett tag och krydda med citron och mynta så får du en kyckling som andas lite vår i luften
Vitlöksdoftande citronkyckling i lergryta

Vitlöksdoftande citronkyckling i lergryta

Fyll kycklingen med citrontärningarna och löken. Vitlöksdoftande citronkyckling i lergryta,. Gör en sås på fonden, red av med lite grädde och maizena
Citronkyckling i ugn

Citronkyckling i ugn

Gnid in kycklingbitarna med vitlök och lägg dem i formen med skinnsidan nedåt. Kycklingen blir saftig och god när den steks i ugnen och smakar fint av citron, honung, vitlök och örtkryddor
Citronkyckling med rostade grönsaker

Citronkyckling med rostade grönsaker

Ringla över olja och honung. Krydda med salt och peppar. Späd lagen med lite maizena, peppar, salt och lite grädde och låt puttra ca 10 minuter. 1 msk honung

Citronkyckling

Blanda olja, soja, pressad vitlök, honung, citronskal och -saft, timjan, vinäger och chilisås och lägg kycklingen i marinaden
Citronkyckling

Citronkyckling

Blanda olja, soja, pressad vitlök, honung, citronskal och -saft, timjan, vinäger och chilisås och lägg kycklingen i marinaden
Gräddig svartkål med citronkyckling

Gräddig svartkål med citronkyckling

Blanda olja, soja, pressad vitlök, honung, citronsaft, timjan och balsamvinäger. Ta upp kycklingen och bryn den på båda sidor i en stekpanna med smör
Birgittas lättlagade citronkyckling med chili

Birgittas lättlagade citronkyckling med chili

Blanda med hackad vitlök, hackad chili, honung och soja. Lägg citronhalvorna med ändarna uppåt och varva med kycklingen (skinnet uppåt) i en ugnsfast form eller långpanna
Tahini- och citronkyckling allt i ett

Tahini- och citronkyckling allt i ett

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kyckling 1 dl tahini 2 msk flytande honung 2 klyfta(or) vitlök 0,5 st citron(er) 3 msk olivolja 1 tsk salt 500 gram morötter 700 gram kycklinglårfilé 5 dl vatten 3 msk kycklingfond 3 dl basmatiris 50 gram Mat & Bak smör 0,5 st citron(er) 60 gram salladslök(ar) Tillbehör 65 gram salladsmix Köp receptet Näringsvärde Kcal

Gräddig svartkål med citronkyckling

Blanda olja, soja, pressad vitlök, honung, citronsaft, timjan och balsamvinäger. Ta upp kycklingen och bryn den på båda sidor i en stekpanna med smör
Chili- och citronkyckling med Moma-ris - håll i hatten!

Chili- och citronkyckling med Moma-ris - håll i hatten!

Blanda citronsaft, citronskal, vitlök, pepparfrukt, honung, persilja och soja. Ända sedan jag blev bjuden på ett fantastiskt gott ris kokat i kokosmjölk med bland annat gul habanero av asfaltsdrottningen Moma så har jag velat testa själv
Ört- och citronkyckling

Ört- och citronkyckling

6 kycklingklubbor, stora, gärna majskyckling 1 kruka persilja 1 kruka timjan 1 citron (ekologisk) 1 dl olivolja 2 msk honung, flytande flingsalt svartpeppar, nymald efter smak
Recept - Fylld citronkyckling

Recept - Fylld citronkyckling

Denna söndagsmiddag kom till genom att jag improviserade av det jag hittade i kylen, det blev grillad fylld citronkycklingmed ugnsrostade grönsaker och visade sig vara lyckat
Dagens recept: Citronkyckling

Dagens recept: Citronkyckling

rikligt med färsk eller torkad. CITRONKYCKLING. Krydda dem runt om med salt och peppar. Krydda litet extra med salt och peppar och strö över hackade örter
Vardagslyx

Vardagslyx

Där fick jag ett glas vin i handen och sedan fick Berra och jag snällt finna oss i att kika på medan de fixade middagen

2012 – en sammanfattning

Som vanligt när det blir sommarvarmt kom mitt sug efter sallader igång rejält och jag hittade på en ny sommarfavorit som jag fortfarande har matdrömmar om – så tokigt god var den med buffelmozzarella, pekannötter, citronkyckling och bigaråer, mmm