Ciabatta mjölk recept

Ciabatta på mitt sätt

Ciabatta på mitt sätt

Mjölk. Rör ihop ingredienserna till en lös deg. Strö över mjöl, sätt över plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar
Ciabatta

Ciabatta

Ciabatta är ett italienskt bröd som trots sin mycket neutrala smak är helt fantastiskt. Ordet ”ciabatta” betyder ”toffel” på italienska därav deras lite klumpiga form

Ciabatta

Tillsätt vetemjöl, salt, jäst, vatten och mjölk. Kan man göra annat än älska välbakade ciabattabröd med segt härligt skal och mjukt innanmäte med stora lufthål
Enkla Chiabattabröd

Enkla Chiabattabröd

CIABATTA 6-8 bröd. 1 dl mjölk. Värm vattnet och mjölken till 37 grader. CIABATTA 6-8 bröd. 1 dl mjölk. Värm vattnet och mjölken till 37 grader. CIABATTA 6-8 bröd. 1 dl mjölk. CIABATTA 6-8 bröd. 1 dl mjölk
Vetebitar

Vetebitar

Men man kan inte vara duktig jämt och Mattias blev inte speciellt ledsen över att äntligen få sin hamburgare Brödet blev i alla fall väldigt bra, lite likt ciabatta, segt och mycket gott

Snabblagad tomatsoppa

Igår serverades soppan med fetaost, svartpeppar och nybakt ciabatta. ½ liter vatten/mjölk/grädde (jag brukar blanda vatten och grädde)
Enkla Ciabattabröd

Enkla Ciabattabröd

Ciabatta. Ciabatta. Ciabatta. CIABATTA 6-8 bröd. 1 dl mjölk. Värm vattnet och mjölken till 37 grader. CIABATTA 6-8 bröd. 1 dl mjölk. Värm vattnet och mjölken till 37 grader. Ciabatta 7 j. CIABATTA 6-8 bröd. 1 dl mjölk. CIABATTA 6-8 bröd. 1 dl mjölk
Baka med kyla

Baka med kyla

För receptet Ciabatta gäller andra regler, läs receptet noggrant. Se till att mjölken är kylskåpskall och häll den i en bunke
Den godaste laxsoppan

Den godaste laxsoppan

2 dl mjölk. 1 ciabatta eller 8 skivor vitt bröd. Häll i grädde, mjölk, vatten, fonderna och kryddorna och låt koka ca 5 min. 2 dl mjölk. 1 ciabatta eller 8 skivor vitt bröd
Vårlig räksallad med sting

Vårlig räksallad med sting

Inventerade kyl och frys och fyndade räkor, ägg, grönsaker, pepparrot och en halv ciabatta överbliven från söndagsfrukosten
Ciabatta på mitt sätt

Ciabatta på mitt sätt

Jag blandar olika mjölsorter och gryn för att få ett nyttigare och mer smakrikt ciabattabröd. Ciabatta (10 st). 1/2 dl mjölk. Ciabatta (10 st). 1/2 dl mjölk
Ciabatta från kungsörnens bakmix

Ciabatta från kungsörnens bakmix

Dock följde jag inte riktigt receptet på baksidan av förpackningen jag tog lite mindre vatten och hade bakat annat bröd innan så det var kvar lite av rågdegen som jag använde + av den anledningen att det stod att man skulle använda "rikligt med mjöl" och det strider ju mot det vanliga ciabatta reglerna
Vanlig vit formfranska.

Vanlig vit formfranska.

ciabatta är alldeles suveränt till. 8 dl mjölk, 3%. Ljumma mjölken med oljan till 37°, dvs. 8 dl mjölk, 3%
Fredagsmys - ännu fler gamla tips

Fredagsmys - ännu fler gamla tips

ciabatta (nygräddad). Häll i mjölkgräddbalndningen och låt koka upp. Grädda ciabattan och dela den nästan helt igenom
Bagels

Bagels

Det var ett riktigt inneställe med latte, espresso, ciabatta, stora muffins, cookies och givetvis bagels
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Kantarellsoppa med ciabatta bröd. ) Kantarellsoppa med ciabatta bröd. 2,5 dl mjölk. Så jag spädde nog på med 0,5 dl grädde och säkert 2 dl mjölk. 2,5 dl mjölk

Experiment i degverkstaden

Men jag safeade o köpte butiksbakad ciabatta – för att vara på den säkra sidan. OK, 1/4 pkt jäst, 1 dl rågsurdeg, 1 dl mjölk, 2-3 dl vatten, några msk krossade linfrö, ett par msk solrosolja, ca 4 dl vetemjöl, 1 dl rågsikt och vetemjöl special till bra utseende/degkonsistens…. 1 dl mjölk