Ciabatta är ett italienskt bröd som trots sin mycket neutrala smak är helt fantastiskt. Ordet ”ciabatta” betyder ”toffel” på italienska därav deras lite klumpiga form
Tillsätt vetemjöl, salt, jäst, vatten och mjölk. Kan man göra annat än älska välbakade ciabattabröd med segt härligt skal och mjukt innanmäte med stora lufthål
Men man kan inte vara duktig jämt och Mattias blev inte speciellt ledsen över att äntligen få sin hamburgare Brödet blev i alla fall väldigt bra, lite likt ciabatta, segt och mycket gott
2 dl mjölk. 1 ciabatta eller 8 skivor vitt bröd. Häll i grädde, mjölk, vatten, fonderna och kryddorna och låt koka ca 5 min. 2 dl mjölk. 1 ciabatta eller 8 skivor vitt bröd
Jag blandar olika mjölsorter och gryn för att få ett nyttigare och mer smakrikt ciabattabröd. Ciabatta (10 st). 1/2 dl mjölk. Ciabatta (10 st). 1/2 dl mjölk
Dock följde jag inte riktigt receptet på baksidan av förpackningen jag tog lite mindre vatten och hade bakat annat bröd innan så det var kvar lite av rågdegen som jag använde + av den anledningen att det stod att man skulle använda "rikligt med mjöl" och det strider ju mot det vanliga ciabatta reglerna
Kantarellsoppa med ciabatta bröd. ) Kantarellsoppa med ciabatta bröd. 2,5 dl mjölk. Så jag spädde nog på med 0,5 dl grädde och säkert 2 dl mjölk. 2,5 dl mjölk
Men jag safeade o köpte butiksbakad ciabatta – för att vara på den säkra sidan. OK, 1/4 pkt jäst, 1 dl rågsurdeg, 1 dl mjölk, 2-3 dl vatten, några msk krossade linfrö, ett par msk solrosolja, ca 4 dl vetemjöl, 1 dl rågsikt och vetemjöl special till bra utseende/degkonsistens…. 1 dl mjölk
Tillsätt ost och mjölk till soppan och mixa slät med stavmixer. 1 ciabatta. 1/2 dl mjölk. Tillaga ciabatta i nedre delen av ugnen (under grönkålschipsen) 7-9 min. 1 ciabatta