Fyllningen består av salt kola, chokladtryffel och Italiensk maräng. Vispa bara upp marängen samna dag den ska serveras och dekorera pajen med marängen
Jag hade inte lagt ned allt för mycket tankeverksamhet angående vad själva fikat skulle bestå av mer än kardemummabullar med pepparkaksfuyllning men det slutade i alla fall med att jag gjorde en marängtårta… Kan ni tänka er, en marängtårta med chokladtryffel och jordgubbar mitt i ”vintern”
Stryk eller spritsa ett jämnt lager chokladtryffel på ena marängbottnen. Fuskade lite och använde mig av färdiga marängbottnar eftersom jag inte hade tid att göra mer än en omgång egen maräng
Chokladtryffel. Krossa marängerna och täck tårtans mitt. Krossa daimen fint och fördela ovanpå marängen. Avsluta med ett litet lager marängsmulor på toppen
För er som inte sett eller hört om dom tidigare, så är det en fransk maräng-aktig gobit. Sänk farten på köksassistenten och häll i sockerlagen i marängsmeten
Chokladtryffel. Italiensk Maräng. Fortsätt vispa tills marängen når ljummen temperatur. När sockervattnet når 110 grader (använd digital kökstermometer) börja då vispa äggvita och citron i en rostfribunke till en fast maräng. När sockervattnet nått 121 grader häll det i en tunn stråle ner i marängen som vispas försiktigt
Ställ in i frysen medan du gör chokladtryffeln. Den här kakan går på ett nafs riktigt enkel och snabb, det som tar lite tid är marängen annars slänger man ihop den fort