Chokladkola med lakrits recept

Chokladkola med lakrits

Chokladkola med lakrits

Häll upp kolan i en bakplåtspappersklädd form och toppa med flingsalt. Blanda grädde, rörsocker, sirap, smör, kakao, lakritspulver och vaniljpulver i en stor kastrull (gärna höga kanter)
Chokladkola fylld med polkakross

Chokladkola fylld med polkakross

Detta slutade i rulltårtskola, hälften av kolan är fylld med polkagriskross och den andra hälften medlakrits
Choklad/laktritskolor

Choklad/laktritskolor

Chokladkolamedlakrits. Idag stundar den årliga julfesten med kompisarna och det är knyte som gäller. lakritspulver att rulla kolorna i
Lakritsfudge, inlagd sill och annat juligt.

Lakritsfudge, inlagd sill och annat juligt.

Tre sorters julgodis, Lakritsfudge, Knäck och min favvo, Chokladkola. Ett nytt recept för mig, den blev ju inte så lakritsfärgad direkt men måste man ha det går det nog bra med hushållsfärg
2015-12-16

2015-12-16

) Igår kom Viktoria hem till oss efter jobbet och medans Daniel bjöd på pulled beef så kokade jag fudge (hallon/lakrits som förra året men iår körde jag en halv sats smet men med en hel sats smaksättning vilket resulterade i ett stort leende från Daniel när han fick smaka igår kväll

Chokladkola med riven choklad

Det är i alla fall mina favoriter (jämte hallon och lakrits skallar. Jag gjorde bland annat en omgång chokladkolamed riven choklad i
Lakritschokladkola

Lakritschokladkola

Som vanligt så här års, har jag gjort en görgod chokladkolamedlakritssmak. Men jag är gift med en som tycker att den här är alldeles galet god

Picknicktider

Och så sötsaker från Ahlgrens konfektyr i form av isländsk lakrits, choklad praliner och hemmagjord mörk chokladkolamed havssalt

Chokladkola med lakrits

Chokladkolamedlakrits (ca 50 st) 25 g smör 0. 5 tsk salt 1. 5 dl vispgrädde 1. 5 dl socker  2 msk honung 2 msk ljus sirap 150 g mörk choklad, hackad 50 g Turkisk peppar, krossad Gör så här 1

Visste ni detta om socker?!

Passar till pepparkakor, chokladkola, kålpuddning m. Den har en fyllig smak med ton av lakrits. Err socker med tillsatt geleringsämne, som kan användas istället för gelatin i till exempel pannacotta och som gelé överst på en tårta