Chokladkola
rainer-2
rainer-2

Chokladkola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5-7 msk kakaopulver
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 dl ljus sirap

Beskrivning

    Häll allt i en tjockbottnad kastrull.
    Koka alltsammans på medelvärme.
    Värmen bör vara jämn hela tiden, massan bör nämligen bubbelkokas.

    Koka 15-30 min beroende på kastrullens bottenyta. I en vid kastrull kokar knäcken snabbare än i en smal. Rör om då och då men inte för ofta. Knäcken kan då bli sockrig i konsistensen.

    Koka smeten tills den är ca +120°C. Mät temperaturen med en hushållstermometer. Vill man ha hård knäck får smeten koka till +125°C.

    Förvara den torrt, helst i burk med tättslutande lock. Slå in kolorna med klippta smörgåspapper.

    Förvara kolorna torrt och svalt, gärna i en burk med lock.

Kommentarer

  • rainer-2

     - 

    Julen 2022 gjordes en sats på 125 grader. Det var lagom.

Logga in eller Registrera för att kommentera.