1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, kardemumma, smör, strösocker och vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
3. Dela degen i två bitar.
4. Kavla ut den ena till en rektangel, ca 1 cm tunn.
5. Hacka båda chokladkakorna på en skärbräda.
6. Bred ut hälften av smöret på degen. Strö ut hälften av chokladen ovanpå.
7. Rulla ihop degen till en rulle och skär den i bitar, ca 2 cm breda.
8. Lägg bullbitarna i pappersformar på en ugnsplåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Upprepa punkt 4–7 med den andra degbiten.
9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
10. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Storleken på bullarna kan variera, liksom värmen i olika ugnar. Håll koll på tiden för det går snabbt på slutet. Låt bullarna svalna på ett galler under bakduk.
Pensla dem med smält chokladoch låt den stelna i kylen. Lägg två marängbottnar på ett bakplåtspapper. Det är gott att garnera tårtan med något crunchigt t ex hackad sötmandel, nötter, strössel eller hackad choklad
Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Mosajordgubbarnaihop med strösockret. Vispa grädden lagom fluffig, och blanda den med färskosten, äggvitan och äggulan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.