Choklad bullar Lindas bakskola o matskola
catrineyngbro
catrineyngbro

Choklad bullar Lindas bakskola o matskola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 –40 bullar (beroende på storlek)
  • 50 g jäst
  • 6 dl mjölk, fingervarm
  • 1 krm salt
  • ½ tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 16 –17 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 x 200 g mörk eller ljus chokladkaka, hackad
  • Garnering
  • 1 ägg
  • pärlsocker

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, kardemumma, smör, strösocker och vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter.

    2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

    3. Dela degen i två bitar.

    4. Kavla ut den ena till en rektangel, ca 1 cm tunn.

    5. Hacka båda chokladkakorna på en skärbräda.

    6. Bred ut hälften av smöret på degen. Strö ut hälften av chokladen ovanpå.

    7. Rulla ihop degen till en rulle och skär den i bitar, ca 2 cm breda.

    8. Lägg bullbitarna i pappersformar på en ugnsplåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Upprepa punkt 4–7 med den andra degbiten.

    9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

    10. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Storleken på bullarna kan variera, liksom värmen i olika ugnar. Håll koll på tiden för det går snabbt på slutet. Låt bullarna svalna på ett galler under bakduk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.