Chilichutney recept

Äppel- och chilichutney

Äppel- och chilichutney

Äppel- och chilichutney 3 stora, röda äpplen 1/2 rödlök 1liten bit ingefära 1 chili 1 kanelstång 2 dl socker (gärna rörsocker eller farin) 1 lime balsamico svartpeppar och salt Hacka äpplen och rödlök grovt
Karré med ananas- och chilichutney

Karré med ananas- och chilichutney

Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg i köttet och marinera ca 1 timme i kyl. Blanda ingredienserna till salsan i en skål
Lördagens kraftfulla drabbning

Lördagens kraftfulla drabbning

Kladdkaka med chilichutney och en gueuzesfär. Nu är 2016 igång och årets första provning exekverades under lördagskvällen
Indiska masala dosa

Indiska masala dosa

Tillbehör till dosa är kokosnötschutney, grön chilichutney och sambhar/daal gjord på linser. Till vänster kokosnötschutney och till höger chilichutney
Baconlindad fläskkarré i Crock Pot

Baconlindad fläskkarré i Crock Pot

Smöra en ugnsfast form, lägg i steken och bred på ett lager med valfri chutney på överdelen (jag använde en het chilichutney)

Apelsin- och chilichutney

Skölj apelsinen och skär i bitar. Dela, kärna ur och skär chilifrukterna i bitar. Skala löken och skär i bitar

Lingon- och chilichutney

Blanda alla ingredienser utom chilin i en kastrull och koka på svag värme ca 40 minuter. Lägg i chilin när ca 5 minuter av koktiden återstår