Cassataglass recept

Cassataglass

Cassataglass

Rör äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden. Rör ner äggsmet, gräddfil och juice. Hacka jordgubbar, choklad och skorpor
Christmas Cake (Jultårta)

Christmas Cake (Jultårta)

Mitt minne är att Jaime smaksatte sin som en cassataglass med bland annat kakfyllning, coktailbär och likör eller marsalavin
Siciliansk CassataTårta

Siciliansk CassataTårta

Jag hade aldrig tidigare ätit denna tårta, men däremot hade jag provat Cassataglass, men den jag provade kom inte i närheten av den Cassatatårta jag provade förra veckan när jag besökte Sicilien för första gången
Cassataglass

Cassataglass

Cassataglass2 äggulor½ dl florsocker2 dl vispgrädde1 dl gräddfil3 msk konc apelsinjuice3 dl jordgubbar ca 150 g25 g mörk choklad100 g mandelbiskvierGör så härRör äggulor och florsocker poröst
Cassataglass

Cassataglass

Halvtina glassen. Rör i hackad choklad, hackade mandelbiskvier och hackade cocktailbär. Lägg upp i portionsglas eller skålar och frys in igen

Cassataglass

Vispa ägg, florsocker och honung. Finhacka cocktailbären. Rör ner cocktailbär, nötter, choklad och crème fraiche
Cassataglass

Cassataglass

Rör äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden. Rör ner äggsmet, gräddfil och juice. Hacka jordgubbar, choklad och skorpor

Cassataglass

1.  Lägg kakfyllning, sherrybär, russin och mandel i sprit eller essens ca 1 timme. 2.  Vispa gulor och socker vitt och pösigt

Cassataglass

Vispa ägg, florsocker och honung. Finhacka bären i mindre bitar. Tillsätt bär, nötter, choklad och crème fraiche, blanda samman väl

Cassataglass

Rosta mandlarna en stund i stekpannan. Hacka mandlar, choklad och cocktailbär var för sig. Vispa vaniljvispen fluffig

Cassataglass

Lägg kakfyllning, sherrybär, russin och mandel i sprit eller essens ca 1 timme. Vispa gulor och socker vitt och pösigt

Cassataglass

Min favoritglass och den första glassen som jag lärde mig att göra som kocklärling. -) Receptet nedan påminner lite om yoghurtglass och är inte lika fet som glassmet som innehåller grädde

Cassataglass

CASSATAGLASSEn variant på en berömd italiensk glassefterrätt. Skållad och skalad sötmandel är också gott till cassataglassen

Cassataglass

Rosta nötterna i en torr stekpanna. Låt kallna och hacka dem grovt. Låt cocktailbären rinna av. Hacka bär och choklad