Häll på vin och låt koka in. Toppa med carbonara, parmesan och nymalen svartpeppar. Du behöver4 personer500 g kycklingfilé1 paket bacon1/2 liten purjolök1 dl vitt vin2 msk konc kycklingfond2 dl creme fraiche1 dl riven parmesanost + lika mycket till servering1/2 dl hackad persiljaOlivoljaSalt & peppar4 portioner pasta fettuccineGör såhärKoka pastan enligt anvisning på förpackningen
Stek alltihopa tills baconet har fått färg (ej kryspig) och häll en skvätt av vitvinet. Torrt vit vin. Låt det verka i ca 30 sekunder så att alcoholen försvinner och häll i grädden
Pasta Carbonara betyder ju "kolarhustruns pasta" så var generös med svartpeppar. En klassiker som varit med förut - men som är en suverän "krisrätt" att ta till när man inte har handlat och inte har någon fantasi och folk i huset är hungriga
Ibland kan det vara härligt att verkligen dra ut på tiden i köket och smaka av nån gryta hundra gånger medans jag lyssnar på nån podcast och i bästa fall dricker ett glas vin
Vintips. Ibland kan jag få ett stort sug efter en klassisk Spagetti Carbonara, så voilá här kommer min krämiga variant med rökt sidfläsk och massor av parmesan
Carbonaran smakar perfekt till Patchworks goda röda Fairtradevin kan jag dessutom tillägga. Smaka av med salt och en massa mer svartpeppar och servera med ett glas av Patchworks smarriga Fairtradevin