Carbonara
Johan Eriksson
Johan Eriksson

Carbonara

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Spagetti
  • 80 g Guanciale/rökt bacon/panchetta (med hög fetthalt)
  • 1 st Vitlök
  • Pecorino Romano
  • 1 ägg
  • 1 tsk svartpeppar

Beskrivning

    1. Lägg spagetti i kokande vatten, tillsätt endast lite salt.

    2. Dela köttet i grova 5mm-bitar.

    3. Lägg köttet i en kall stekpanna, värm därefter till mediumvärme. Slå sönder vitlöken och lägg mitt i stekpannan.

    4. Mortla svartpeppar och sila den. Använd endast pepparkornens innehåll (ej skal). Lägg i stekpannan.

    5. Knäck ägget i en skål, addera ca 20 g riven pecorino. Vispa lätt.

    6. När köttet blivit mörkt gyllene, ta bort vitlöksklyftan och stäng av värmen. Lägg därefter pastan (får gärna vara blöt) i stekpannan. Använd pastavattnet för att avsluta stekningen.

    7. Tillsätt äggblandningen. Tillsätt mer pastavatten.

    8. Toppa med svartpeppar och riven pecorino.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.