80 g
Guanciale/rökt bacon/panchetta (med hög fetthalt)
1 st
Vitlök
Pecorino Romano
1
ägg
1 tsk
svartpeppar
Beskrivning
1. Lägg spagetti i kokande vatten, tillsätt endast lite salt.
2. Dela köttet i grova 5mm-bitar.
3. Lägg köttet i en kall stekpanna, värm därefter till mediumvärme. Slå sönder vitlöken och lägg mitt i stekpannan.
4. Mortla svartpeppar och sila den. Använd endast pepparkornens innehåll (ej skal). Lägg i stekpannan.
5. Knäck ägget i en skål, addera ca 20 g riven pecorino. Vispa lätt.
6. När köttet blivit mörkt gyllene, ta bort vitlöksklyftan och stäng av värmen. Lägg därefter pastan (får gärna vara blöt) i stekpannan. Använd pastavattnet för att avsluta stekningen.
7. Tillsätt äggblandningen. Tillsätt mer pastavatten.
Det finns säkert miljoner recept för hur du ska tillaga den perfekta Pasta Carbonaran. Men detta recept är super enkelt, går snabbt att göra och barnen bara älskar det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.