Fyll cannellonirören med färsen (det går lättast att använda fingrarna). Häll såsen över cannellonirören och strö resten av parmesanosten och pinjenötterna ovanpå
Jag har cannelloni, fullkornscouscous och arborioris - så någon typ av risotto blir det i alla fall i veckan och jag tar tacksamt emot tips på vad jag ska fylla mina cannellonirör med
eller ½ förpackning cannellonirör. Dela tomater och skinka i mindre bitar,. Blanda crème fraiche, purjolök, philadelphiaost, feta ost, mjölk, salt, peppar och 1 dl av prästosten till en smet , och tillsätt skinkan
Fyll cannellonirören med färsen och lägg dem i en smord ugnsfast form. Häll såsen över cannellonirören och gratinera mitt i ugnen i 25–30 minuter. 12 st cannellonirör
Cannelloni con ricotta e spinaci ca 3-4 portioner (tjejportioner) 12-14 cannelonirör (ca ½ paket) Fyllning 250 g fryst hackad spenat 250 g ricottaost 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tsk torkad basilika (efter smak) salt och peppar Sås 25 g margarin 2-3 msk vetemjöl 5 dl mellanmjölk 50 g riven hårdost (gärna parmesan) + lite till gratinering Sätt ugnen på 200°C Tina spenaten Skala, strimla och stek löken Pressa i vitlöken och låt den steka med Blanda ricottan med löksteket och spenaten, smaka av med salt, peppar och basilika Smält margarinet, rör ut mjölet och låt det fräsa runt lite Tillsätt mjölken och låt koka upp så såsen tjocknar Tillsätt osten och rör tills den smälter Fyll cannellonirören (enklast med en spritspåse med stor tyll/utan tyll eller en plastpåse med avlippt hörn) Häll lite av såsen i botten på en ugnsfast form Lägg cannellonirören i formen och täck med sås, strö över lite riven ost Grädda mitt i ugnen enligt anvisning på cannelloniförpackningen (20-30 min beroende på sort)