Jag har alltid trott att det är en salladsrätt från före detta Jugoslavien men om man googlar lite på det så får man veta att det är en traditionell Bulgarisk salladsrätt som blivit populär över hela Balkan och central Europa
fetaost. 200 g fetaost (gärna bulgarisk eller grekisk fetaost) 200 g riven mozzarella 200 g riven ost (gärna en med mycket smak, som västerbottensost eller cheddarost) 2 ägg Salt efter smak Tillsättning till avlånga bröd. 200 g fetaost
Smulad bulgariskfetaost. Söndagkväll och helgen börjar lida mot sitt slut. Det är dags att packa dagisväskan för lillgrabben och själv börja fundera på kommande vecka
Strö över smulad fetaost (jag använde bulgarisk fårost). Idag blev det en riktigt läcker och god lunch inspirerad av två små auberginer som låg och väntade i kylen
Obs, passar lika bra till bjudningen ifall du väljer en tjusigare korv (tex salsiccia med fänkål från Carl’s Deli) och toppar med en lyxigare fårost (förslagsvis Bulgarisk sådan hos Prima Delikatesser)
Travnicki sir / Bulgarisk vitost (Går bra med fetaost). Dags för ett recept på Burek. Burek är en maträtt som äts över hela Balkan med olika variationer, denna variant är en som förbereds i lager men det finns även en rullad variant(vanligast i Bosnien och Hercegovina)
400 gram bulgariskvitost/fetaost/kajmak. Karadjordjeva snicla (Karadjordjevics schnitzel), är en fylld schnitzel som härstammar ifrån det serbiska konungahuset (därav namnet Karadjordjeva)
Egentligen ville Kristoffer laga maten, men jag var så hungrig när han kom hem från klättringen att jag inte orkade vänta på armhävningar, bulgariska benböj, dusch och allt annat som skulle göras innan