1 matsked
vetemjöl (kan uteslutas för en helt glutenfri kaka)
Chokladfudge
1 dl
grädde
45 gl
socker (0,5 dl)
70 g
ljus sirap (0,5 dl)
80 g
mörk choklad (hackad)
50 g
smör
50 g
mjölkchoklad (hackad)
Beskrivning
Instruktioner:
Browniebotten
1.Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och smörj en form med löstagbar botten, ca 16-18 cm i diameter. Klä den gärna i botten med bakplåtspapper så blir den enklare att lossa.
2. Smält smöret i en skål över vattenbad.
3. Tillsätt chokladen och smält den med smöret.
4. Tag av skålen från värmen och tillsätt sockret.
5. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
6. Blanda till sist i vetemjölet.
7. Häll smeten i formen och baka i ca 20 minuter i ugnen. Kakan ska sätta sig men inte kännas helt torr, det är en brownie så den ska vara lite kladdig.
8. Tag ut kakan och låt den svalna. Ställ den sedan i kylen och låt den bli riktigt kall.
Chokladfudge
1. Koka upp grädde, socker, sirap och mörk choklad och låt småkoka i 15 minuter. Rör så lite som möjligt, annars kan fudgen sockra sig.
2. Rör ner smöret och till sist mjölkchokladen så att den smälter helt och det blir en jämn glasyr.
3. Se till att brownien ligger kloss intill kanterna i formen, så att inte fudgen rinner ner emellan. Häll sedan fudgen över brownien och låt ”stelna” i kyl minst 5 h.
4. Tag loss kakan från formen och servera med en klick lättvispad grädde.
Browniebotten. Klä den gärna i botten med bakplåtspapper så blir den enklare att lossa. Chokladfudge. Kakan ska sätta sig men inte kännas helt torr, det är en brownie så den ska vara lite kladdig
För tillfället är jag inne i en brownieperiod. Här har jag skapat något jag kallar Paleo Brownie. Paleo Brownie - 4 bitar. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Paleo Brownie - 4 bitar
Om ni nu har missat denna dag hel, så kommer jag till er räddning med en super enkel Nutella Brownie recept som ni kan bjuda familjen på till efterrätt idag
Rör sedan ihop det med äggsmeten. Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål
Jag testade dulce de lechen tillsammans med ett av mina favorit bakverk – brownies. Jag har prövat mig fram länge för att försöka hitta det perfekta brownie-receptet, där brownien är kladdig men fast
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. Kikärtsspad kan tyckas vara lite konstigt att baka med, men tänk på att det har använts ett rätt bra tag och med stor positiv respons
Den här helgen tänkte jag avsluta på bästa sätt med en bit av denna ljuuuvliga brownie. Detta blev verkligen hur gott som helst och så ser de dessutom lite roliga ut med de olika färgerna
Har sett på väderappen att från och med imorgon ska vädret bli lite sämre jämfört med sommarvärmen vi haft senaste veckan så idag gäller de att passa på o njuta av de fina vädret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.