Brownie med chokladfudge
catrineyngbro
catrineyngbro

Brownie med chokladfudge

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Brownie med chokladfudge
  • (20) Röster
  • Portioner: 6-8 bitar
  •  
  • Förberedelsetid
  •  
  • Tillagningstid
  •  
  • Ingredienser
  • Browniebotten
  • 80 g smör
  • 80 g mörk choklad
  • 100 g socker (drygt 1 dl)
  • 2 ägg
  • 1 matsked vetemjöl (kan uteslutas för en helt glutenfri kaka)
  • Chokladfudge
  • 1 dl grädde
  • 45 gl socker (0,5 dl)
  • 70 g ljus sirap (0,5 dl)
  • 80 g mörk choklad (hackad)
  • 50 g smör
  • 50 g mjölkchoklad (hackad)

Beskrivning

    Instruktioner:
    Browniebotten
    1.Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och smörj en form med löstagbar botten, ca 16-18 cm i diameter. Klä den gärna i botten med bakplåtspapper så blir den enklare att lossa.

    2. Smält smöret i en skål över vattenbad.

    3. Tillsätt chokladen och smält den med smöret.

    4. Tag av skålen från värmen och tillsätt sockret.

    5. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

    6. Blanda till sist i vetemjölet.

    7. Häll smeten i formen och baka i ca 20 minuter i ugnen. Kakan ska sätta sig men inte kännas helt torr, det är en brownie så den ska vara lite kladdig.

    8. Tag ut kakan och låt den svalna. Ställ den sedan i kylen och låt den bli riktigt kall.

    Chokladfudge
    1. Koka upp grädde, socker, sirap och mörk choklad och låt småkoka i 15 minuter. Rör så lite som möjligt, annars kan fudgen sockra sig.

    2. Rör ner smöret och till sist mjölkchokladen så att den smälter helt och det blir en jämn glasyr.

    3. Se till att brownien ligger kloss intill kanterna i formen, så att inte fudgen rinner ner emellan. Häll sedan fudgen över brownien och låt ”stelna” i kyl minst 5 h.

    4. Tag loss kakan från formen och servera med en klick lättvispad grädde.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.