Broccoli- och parmesanpaj
catrineyngbro
catrineyngbro

Broccoli- och parmesanpaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-6 personer
  • Kan ätas både, varm, kall eller ljummen.
  •  
  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Recept: Pajdeg med fullkorn
  •  
  • Fyllning
  • 1 purjolök
  • smör att steka i
  • 500 g broccoli
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 4 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl riven parmesanost
  • salt, svartpeppar
  •  
  • Garnering
  • kryddgrönt
  • hyvlad parmesanost

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225 grader.
    Mixa mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en degboll. Svep in i plastfolie och låt vila kallt ca 10 minuter.
    Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.