250 g färsk broccoli150 g färsk grönkål3 stora vitlöksklyftor1 liter vatten3 "tärningar" grönsaksbuljong, Fond du Chef1 tsk Dijonsenap - ska bara anas, men kan också uteslutas helt1 msk nässelpulver3 dl valfri grädde, vanlig eller någon alternativ sort - jag tog laktosfri vispgrädde och matgrädde 50/50ev redningDela broccolin i mindre bitar och grovstrimla grönkålen. 250 g färsk broccoli. 150 g färsk grönkål
Enda kruxet är nog att du måste gilla broccoli och grönkål - men, vem gör inte det. Stöt i kastrullen med en potatisstöd, så att broccolibuketterna mosas en smula, och blir mer finfördelade
Sedan blev det tillägg av blomkåls- och broccolibuketter samt en riktigt god och smakrik spansk korv med hög kötthalt som är både gluten- och laktosfri
Linn använder sig av broccoli, jordgubbar, funlight strawberry och mandelmjölk i sitt recept, men jag gjorde en egen variant där jag bland annat bytte ut funlighten och broccolin mot andra ingredienser
Samtidigt man kan välja grönsaker som innehåller väldigt få kolhydrater som blomkål, broccoli, grönkål eller spenat och göra mycket mer spännande och kolhydratfattiga maträtter