Lägg bovetet och kokosflagorna i en stor skål. stora kokosflagor. Jag kämpade länge med att vänja mig vid bovete och dess lite "fadda" bismak (är det ens ett ord
Jag har alltid samma bas när jag gör den raw med blötlagt bovete och färsk banan, en av mina favoriter är att blanda den tahini och kokos som jag gjorde denna morgon
Låt stå en stund och stek sedan tre pannkakor i kokosolja på medlevärme, ett par minuter per sida. Så med en del groddat bovete kvar i kylen tänkte jag att det skulle bli en bra bas
Men jag vill ändå tipsa om hur jag gjorde en giftfri boveteskalsmadrass åt vår blivande bebis. Sen fyllde jag madrassen med boveteskalen, med hjälp av en hink och en vikt pappersstrut
Bovete - finns som hela gryn, krossade gryn, flingor, mannagryn, och ljust och mörkt mjöl. Kokosmjölet har en tydlig smak av kokos, havremjölet smakar havre, och mandelmjölet smakar förstås mandel
Senast jag gjorde denna müsli använde jag mig av oraffinerad kokosolja som jag värmde försiktigt så det blev flytande, och vaniljhonung, och vad underbart det smakade
Bullarna innehåller bland annat bovete, vilket binder ihop degen. Istället för pärlsocker strör jag över riven kokos över mina kanelbullar, men det går givetvis bra att strö över vad helst man önskar (hackade nötter är toppen det med)
Helt bovete. ⅓ dl riven kokos. Mixa russin, dadel, valnötter, havregryn, kokos, smält kokosolja och mandelsmör till en grynig massa som går att pressa ihop