Baccalà är torkad och saltad torsk. Den är fastare i köttet och med en lite mognare smak. Det här är kanske det enklaste sättet att laga baccalà – mycket gott
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Bryn köttet i smör i en stekgryta och krydda med salt och peppar. Dagens middag blev en mustig bolognese som har fått stå och puttra länge och som sedan serveras med spagetti och riven parmesan
Finns det något bättre än en riktigt långkokt italiensk bolognese. Italiensk bologneseSammanfattning. En långkokt italiensk bolognese fylld av härliga smaker
Smälter smöret i en kastrull och vispar ner vetemjölet så det inte är några klumpar. Att få en mustig och god Bolognesesås tar sin tid, så bäst är om du redan har gjort den och har den i frysen och lagom till att ta ut till din gratäng
Bolognese på viltkött. / Anki och Håkan Bolognese på viltkött. Fräs baconhacket i smör och olja så det får färg, tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och låt det fräsa på svag värme ca 5 minuter. Fräs baconhacket i smör och olja så det får färg, tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och låt det fräsa på svag värme ca 5 minuter Höj värmen på plattan och slå i färsen, låt den bli brynt
En rejäl traktörpanna hettades upp med smör och olja innan lök, vitlök och morot tillsattes och fick fräsa på medeltemperatur till löken var mjuk och glasig