Smör. På spisen stod den rimmade bogen och puttrade i sitt spad och lugn samt i kylen kunde man ana den fruktade men ack så goda pepparrotscremen som hade sina kusiner äpple och dill medblandat
smör/olja till stekning. Så förra söndagen provade jag att laga lammstek, på bog. Lammstek på bog , 2 portioner. hel eller halv bogstek med ben, min var på ca 800 g. lammbog, lammstek, rödvinssås med karljohan, roast potatoes, saftig stek 4 rosmarinkvistar 2 vitlöksklyftor, hela
Det är ju lite smörgåstårtetider nu, får man väl ändå säga. Skolavslutning, konfirmationer, studenter och andra somriga saker man vill fira görs ju enkelt och väldigt gott med just smörgåstårta
Till den här grytan har jag använt mig av bog av hjort, alltså framdelskött med benet kvar. Hetta upp en stekgryta, ta i en klick smör och bryn köttet runt om
Vill man kan man blanka upp såsen genom att röra ner ett par skedar med smör. Det blev den godaste lammbog jag ätit, att det dessutom är så lättlagat gjorde inget alls
500 g benfritt fläskkött av bog eller skinka. 11 msk smör eller margarin. 1500 g benfritt fläskkött av bog eller skinka 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 gula lökar eller 1 purjolök 2 dl vatten 1 grön paprika 1 msk tomatpuré 2 msk mango chutney 1 msk vetemjöl 1 dl tunn gräddePutsa köttet, skär det i bitar och bryn det i lite matfett i en stekgryta