En fräsch grönsallad till, och den här gången valde jag att även ha blomkålsmos till, med ett nytt gott recept som jag hittade i tidningen Allt om LCHF
½ tsk curry. Servera medblomkålsmoset, citronklyfta och smör. Köpte bland annat ett fint litet blomkålshuvud som blev grunden till ett smakrikt blomkålsmos till vår schnitzelmiddag
Ugnsfalukorv medblomkålsmos. Inte direkt vad vi brukar göra, jag är tycker om att äta det jag är sugen på just för dagen eller bara improvisera med det man har hemma
– och blomkålsmosmed kokosmjölk, massor av persilja och salt plus lite curry. Inget att mixa i blomkålsmosen – mer än kokosmjölk som blev en riktig hit
Under tiden kan man koka blomkål för att sedan servera blomkålsmos. Fast det som är så bra med att jobba är att man kan hämta väskan med badsaker och dra direkt till havet/sjön efter jobbet
Som variation till allt blomkålsmos och annat mos ville jag hitta på något med ett tillbehör som har lite mer struktur utan att det blir hela råa grönsaker
Tisdag – ugnsbakad lax medblomkålsmos. Söndag – Kycklinggratäng medcurry och tomat. Idag tänkte jag dela med mig av en veckomeny för att ge lite inspiration inför veckan som kommer
Jag åt min gryta som den är men kan tänka mig att den är god till blomkålsmos, blomkålsris, en stor sallad eller ris om man inte äter lågkolhydratskost
Servera till broccoli- och blomkålsmos. Mosa med en potatisstamp tillsammans med lite smör. )600 g rödspätta10 cm purjolök1 st röd paprika1 st morot2½ dl créme fraiche1-2 dl vispgrädde1 skvätt vin - efter smak100 g skalade räkor2-3 msk tomatpuré2 msk hummerfond2-5 tsk curry - helt efter smak1-2 tsk dragon - håll balansen mot curry, hälften dragon mot currysalt & peppar - efter smakSätt ugnen på 200 grader. 2-5 tsk curry