Lägg den i en kastrull tillsammans med blomkålen som du har skurit i lagom stora bitar/buketter. Blanda i philadelphiaosten och smaka sen av hur salt och pepparsmaken är
Blanda ihop pressad vitlök med grädde, philadelphiaost, riven ost (spara lite till toppen av gratängen) och skivad purjolök, salta och peppra och hacka i färsk timjan
Sedan har jag ju såklart lagat mat också och idag stog det blomkålsgratäng på menyn, kanske inte låter jättesexigt men det går faktiskt att göra det till en riktig höjdare med hjälp av en god skinka, vin och ett par goda ostar
Under tiden gjorde jag en blomkålsgratäng. Hittade även lite grön sparris i frysen som jag kokade upp snabbt och serverade med ett kryddsmör som jag gjorde på citronsaft och vitlök
Mörad biff medblomkålsgratängmed min special colesalw. Riv morötter , gurka , purjolök , blanda ihop medPhiladelphiaost och grekiskyoghurt salt och peppar och rör ihop
Premiärmaten blev en Blomkålsgratäng. Inser att jag har lyckats få både en touchmobil och en jättebra dammsugare - min snälla syster Helena har förbarmat sig över mig med sådant som hon inte använder
Blomkålsgratäng igen i en lite ny variant på makens succé medPhiladelphiaost. 3-4 portioner 300 gram fryst blomkål 100 gram Philadelphia 1 dl creme fraiche 1/2 dl grädde 2 dl riven stark ost Koka blomkålen enligt anvisningarna på påsen