300 gram blandsvamp. Stek svampen och löken och mot slutet baconet, lägg över i en kastrull/gryta och tillsätt crème fraiche och vatten med allt utom parmesanosten och låt puttra ca 5-10 minuter
300 gram blandsvamp1 rödlök, finhackad1 röd spansk chili finhackad½-1 paket bacon, 240 gram2 msk kalvfond, koncentrat2 dl crème fraiche4 dl vatten1 dl mozzarellaost1 dl parmesan, riven1-2 dl bladpersilja, finhackad4 dl bladspenat, finhackadSaltSvartpeppar1 krm mortlad grönpepparStek svampen (så den får fin stekyta) och löken och mot slutet baconet, lägg över i en kastrull/gryta och tillsätt crème fraiche och vatten med allt utom parmesanosten och låt puttra ca 5-10 minuter. 300 gram blandsvamp
En riktigt god soppa på blandsvamp blev gårdagens middag. I frysdisken på ICA låg påsar med blandsvamp, som jag ofta spanat på, men hittills inte haft anledning att köpa hem
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet. Mosa potatisen i kastrullen med en potatisstöt eller pressa den i en purépress
Gott att servera med en god svampsås, gärna på blandsvamp, eller med tomatsås eller madeirasås. DAGENS RECEPT 15-01-17KÖTTFÄRS I SMÖRDEGEn välkryddad köttfärs inbakad i smördeg ger en verkligt festlig huvudrätt
200 g svamp (champinjoner, trattkantareller, blandsvamp eller vad du har hemma)1 gul lök, finhackad3 msk mjölsmör till stekning3 lövbiffsskivor2 dl grädde3 msk viltfond + 1 dl vatten (eventuellt mer, efter smak)tryffeloja, 1 tsk (kan uteslutas)pasta för 4 personerStrimla lövbiffen och stek upp snabbt på hög värme, salta peppra och lägg åt sidan
5 dl japansk soja 12 st steklökar 2 st vitlöksklyftor 200 g blandsvamp - rensad Garnering 2 dl lingon Tillbehör potatismos Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
1 l rensad blandsvamp (kantareller, gul trumpetsvamp, blek taggsvamp). 11 l rensad blandsvamp (kantareller, gul trumpetsvamp, blek taggsvamp) 7 dl grönsaksbuljong 4 dl vispgrädde 1 st gul lök Salt och peppar 0,5 st citronHacka löken fint, sautera den i en kastrull