Kvällens middag bestod idag av den här goda musselsoppan tillsammans med ett gott vitlöksbröd. Det går fort att laga den, det är lätt att få god smak och den brukar alltid vara väldigt uppskattad
Blåmusselsoppa från OsloEn klarblå vårdag, med solen i ryggen och den ljumma brisen frånAtlanten, som sveper in i Oslofjorden, samtidigt som närvaron avgolfströmmen bidrar till att vattnet börjar kännas mera acceptabelt att doppa fötterna i, känns det som om hela världen är samlad till denna ena och samma plats, Huk, ute vid Bygdøy, inte långt borta från stadens centrum, en plats där den blåa musslan kan plockas i vilt tillstånd och sammanhanget kan nästan liknas vid det litterära verk om ostronet som William Shakespear så målande beskrivit i en av sina pjäser, "Världen är mitt ostron och med mitt svärd skall jag öppna det"
Den här soppan bjöd Jessie och Per på i fredags. Första gången jag åt blåmusslor. Jag gillade soppan. Den var tydligen inte så komplicerad att få till helller