Bläckfisk saffran recept

Paella med bläckfisk och skaldjur

Paella med bläckfisk och skaldjur

När bläckfisken fått lite färg tar du i riset och saffran. Saffran. I denna paella använde vi stora räkor, krabba, calamares, små bläckfiskar och sepia
Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar
Musselrisotto med bläckfisk

Musselrisotto med bläckfisk

Det går såklart att göra en tomatbaserad, med saffran eller annat smak. Bläckfisk. Bläckfisk. I med bläckfisken i slutet och fortsätt röra runt
Paella Valencia – festmat för många

Paella Valencia – festmat för många

Sedan häller jag i kungsräkorna och bläckfiskringarna. Även den eventuella vätskan (egentligen en vinskvätt) från stekningen av räkorna och bläckfisken går ner i buljongen
Pluras paella

Pluras paella

Efter ett tag tillsätter man vitlöken, paprikan och tomaterna, sedan bläckfisken och kycklingdelarna
Dagens recept: Paella från Valencia

Dagens recept: Paella från Valencia

Vissa håller strängt på att inte blanda kött och skaldjur och vill du göra en rent maritim paella passar det bra att ta med bläckfisk och havskräftor i stället för kyckling
Paella och Gino i knyte över elden

Paella och Gino i knyte över elden

Paella med kyckling, bläckfisk, musslor och räkor. Frysta ärter och bläckfisk från frysdisken. Elda på under Muurikkan och fräs bläckfisk, paprika och chili och färska musslor i olivolja
Syditaliensk risotto alla marinara

Syditaliensk risotto alla marinara

Bläckfisk. Rör ner ris, saffran och vin och låt vinet ånga in. Höj värmen och tillsätt bläckfiskringar och stek dem i ett par minuter
Intervju med Mr Ghee

Intervju med Mr Ghee

Med argentinska Rödräkor, hummer, grön musslor, spansk saffran, bläckfisk, ärtor, rökt paprika , ancho chili
Saffranspaella

Saffranspaella

Avsluta med att röra ner nystekt fisk, bläckfisk, räkor och krabbkött. Tillsätt saffran och ris. 1 pkt saffran. 1 vitlöksklyfta 1 citron 1 pkt saffran
Mitt Eget Blue Hawaii

Mitt Eget Blue Hawaii

Efter en lång skön dag på stranden är det dags för lite grillade fyllda bläckfiskar. Mitt recept är hemligt ännu så länge, men så mycket kan jag säga att fyll dem med en härligt krämig risotto på olivolja, buljong avorioris,chili (ta med många kärnor), vitt vin, lök, vitlök, saffran, lite hackad paprika, små gröna ärtor (på slutet) och ev
Paella

Paella

Efter ett tag tillsätter man vitlöken, paprikan och tomaterna, sedan bläckfisken och kycklingdelarna
Paella med skaldjur och chorizo

Paella med skaldjur och chorizo

Skaldjursmixen jag använde innehöll musslor, bläckfisk och räkor. Hacka löken fint och fräs i olja i en kastrull tillsammans med ris och saffran i en minut
Pasta frutti di mare

Pasta frutti di mare

Fräs i olja i en gryta med saffran. 500 g av era skaldjursfavoriter, kanske kräftor, räkor, musslor, bläckfisk, hummer, krabba…. 0,5 påse saffran. 500 g av era skaldjursfavoriter, kanske kräftor, räkor, musslor, bläckfisk, hummer, krabba…. 0,5 påse saffran