När bläckfisken fått lite färg tar du i riset och saffran. Saffran. I denna paella använde vi stora räkor, krabba, calamares, små bläckfiskar och sepia
1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar
Sedan häller jag i kungsräkorna och bläckfiskringarna. Även den eventuella vätskan (egentligen en vinskvätt) från stekningen av räkorna och bläckfisken går ner i buljongen
Vissa håller strängt på att inte blanda kött och skaldjur och vill du göra en rent maritim paella passar det bra att ta med bläckfisk och havskräftor i stället för kyckling
Paella med kyckling, bläckfisk, musslor och räkor. Frysta ärter och bläckfisk från frysdisken. Elda på under Muurikkan och fräs bläckfisk, paprika och chili och färska musslor i olivolja
saluhallen och köpt Alla fina skaldjuren, musslor, havskräftor, räkor, bläckfisk. Men han hade även i en blandning av både olivolja, basilika, pressad vitlök, saffran och lite hackade hasselnötter
Efter en lång skön dag på stranden är det dags för lite grillade fyllda bläckfiskar. Mitt recept är hemligt ännu så länge, men så mycket kan jag säga att fyll dem med en härligt krämig risotto på olivolja, buljong avorioris,chili (ta med många kärnor), vitt vin, lök, vitlök, saffran, lite hackad paprika, små gröna ärtor (på slutet) och ev
Skaldjursmixen jag använde innehöll musslor, bläckfisk och räkor. Hacka löken fint och fräs i olja i en kastrull tillsammans med ris och saffran i en minut
Fräs i olja i en gryta med saffran. 500 g av era skaldjursfavoriter, kanske kräftor, räkor, musslor, bläckfisk, hummer, krabba…. 0,5 påse saffran. 500 g av era skaldjursfavoriter, kanske kräftor, räkor, musslor, bläckfisk, hummer, krabba…. 0,5 påse saffran