Saftiga köttfärsbiffar i krämig sås med rödvin. Servera med stekt lök, lingonsylt och gräddsås. Ja, han älskar allt med färs som ni vet så jag var beredd på önskemålet
Skala och grovriv löken. Idag blir det recept på vegetarisk festmat i form av smarriga vita bönbiffar, serverade med tzaziki och ugnsstekt potatis (smaksatt med ajvar relish)
Alla ni som någon gång försökt att få till en bra bönbiff och det hela slutat med en oaptitlig röra förstår nog min tidigare frustration och varför ett lyckat resultat gör mig så nöjd och exalterad
Skär löken och paprikan i strimlor och fräs i smöret. Det enda var att färsen blev ganska lös så man får inte vara för snabb när man vänder på biffarna
Rör ihop ägg, ströbröd, grädde och kryddor med en sked. Grovhacka löken och strimla grönkålen. Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor på ganska hög värme så de får yta
USA har fått ett lite oförtjänt dåligt rykte om sin matlagning, kollar man bara under ytan så har de både en stark egen kultur (barbecue och sina diners, till exempel) och de tar en mängd rätter på fullaste allvar (chilis och biffar, till exempel)