1. Finhacka lök, rödbetor och potatis. Grov hacka kaprisen.
2. Fräs löken men inte så att den får färg för då bryns den.
3. Blanda alla ingredienser i en bunke.
4. Tillsätt nötfärsen eller blandfärsen.
5. Salta och peppra efter eget tycke och smak.
6. Stek nu biffarna på medelvärme (tänk på att innertemperaturen i biffarna ska vara 70 grader när dom är färdiga).
Skysås:
1. Sila stekskyn. Använd aldrig bränd steksky av hälsoskäl (bränt fett omvandlas till transfett som anses cancerframkallande) och för att bränd smak aldrig kan döljas.
2. Smält smör eller margarin i en kastrull och låt det fräsa en kort stund utan att bränna. Ta av kastrullen från plattan och vispa ner vetemjöl eller matlagningsmjöl, lite i taget, till en jämn och halvflytande smet.
3. Tillsätt steksky under omrörning, först lite och sedan allt i större mängd. Späd med vatten. Låt småkoka 5-10 minuter.
4. Smaka av. Späd med vatten om såsen är för tjock. Smaka av med salt och peppar.
OBS: Man kan också gör skysåsen direkt i stekpannan.
Tillbehör:
Ca 12 st Kokta potatisar eller stekt potatis.
Bon appétit
Receptet finns även på http://kokspagen.bloggplatsen.se/
Följ mig gärna där och på instagram https://www.instagram.com/kokspagen/
Forma till sex rejäla och goda biffar. Tjoffa ihop hela konkarongen och arbeta ihop färsen ordentligt. Jag lade dem en stund i ugnen också för att vara säker på att de blev genomvarma
Rör i rödbetor, gurka, färs, potatismjöl, salt och peppar, och blanda till en smet. Låt ströbrödet svälla i en skål med vatten i 5 minuter. Forma 4 biffar och stek i smör ca 4 minuter per sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.