Biff á la Lindström
Kökspågen
Kökspågen

Biff á la Lindström

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser: 4 port
  • 700 g Nötfärs eller Blandfärs
  • 2 st Kokta kalla potatisar (bindmedel)
  • 1 st Gul lök
  • 2 dl Rödbetor
  • 2 msk Kapris
  • Salt och vitpeppar

Beskrivning

    1. Finhacka lök, rödbetor och potatis. Grov hacka kaprisen.
    2. Fräs löken men inte så att den får färg för då bryns den.
    3. Blanda alla ingredienser i en bunke.
    4. Tillsätt nötfärsen eller blandfärsen.
    5. Salta och peppra efter eget tycke och smak.
    6. Stek nu biffarna på medelvärme (tänk på att innertemperaturen i biffarna ska vara 70 grader när dom är färdiga).

    Skysås:

    1. Sila stekskyn. Använd aldrig bränd steksky av hälsoskäl (bränt fett omvandlas till transfett som anses cancerframkallande) och för att bränd smak aldrig kan döljas.
    2. Smält smör eller margarin i en kastrull och låt det fräsa en kort stund utan att bränna. Ta av kastrullen från plattan och vispa ner vetemjöl eller matlagningsmjöl, lite i taget, till en jämn och halvflytande smet.
    3. Tillsätt steksky under omrörning, först lite och sedan allt i större mängd. Späd med vatten. Låt småkoka 5-10 minuter.
    4. Smaka av. Späd med vatten om såsen är för tjock. Smaka av med salt och peppar.
    OBS: Man kan också gör skysåsen direkt i stekpannan.

    Tillbehör:

    Ca 12 st Kokta potatisar eller stekt potatis.

    Bon appétit

    Receptet finns även på http://kokspagen.bloggplatsen.se/
    Följ mig gärna där och på instagram https://www.instagram.com/kokspagen/

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.