perfekt i en grillad panini eller som tillbehör till grillat. 1 liten skål. ca 1 dl färsk basilika1 dl lättkesella1 tsk majonnäsmixa och häll upp i liten skål
400g Stora vita bönor, (bianchi di spagna)1st Gul lök, finhackad2st Vitlöksklyftor, mosade1/2st Orange paprika, grovt hackad1msk Rosmarin, mortlad1msk Tomatpuré1dl Vitt vin400g Krossade tomater med chili1msk Fiskfond, koncentrerad från flytande1msk Strösocker1msk Balsamicovinäger1msk Limesaft1msk Pepprig olivolja1dl Haricotes vertes, skuren i ca 1cm bitarSalt & peppar från kvarnVästerbotten/basilikacreme. Börja med basilikacremen, i en mixer, blanda basilikan och oljan, mixa ganska slät, tillsätt därefter alla andra ingredienser, häll upp i en skål och ställ kallt så allt tjocknar, tar ca 1h i kylen
Medelhavsmat i skogen Det blev några hekto kött kvar på benet, efter att vi ätit Lammstek. På de resterna gjorde jag en god gryta med smaker från sydligare breddgrader
Det finns bara en sak att säga om detta recept. GOTT. Ingredienser. Kyckling2 kycklingfiléer3 dl riven parmesansalt & pepparpaprikapulverTomatsalsa2 tomater½ gurka1 rödlök½ vitlöksklyfta½ kruka färsk persiljaca 2 tsk chillioljasalt & pepparBasilikacréme1 burk créme fraiche1 kruka färsk basilikasalt & pepparFinhacka den färska basilikan, blanda ner den tillsammans med lite salt & svartpeppar i créme fraichen