8 1 1/2 kg benfritt kalvkött eller lammkött t ex bringa eller grytbitar vatten 1/2 msk salt 10 st vitpepparkorn 1 st liten purjolök 1 st morot 3 st dillstjälkar Lag 2 msk socker 1/2 dl ättiksprit 1/2 dl vatten Sås 1 msk smör 2 msk vetemjöl ca 5 dl kokbuljong (från det kokta köttet) 1 dl vispgrädde 2 1/2 msk ättikslag (se recept ovan) 1/2 dl finhackad dill Till servering tomat- och bönsallad kokt eller pressad potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Skiva lök och vitlök, fräs i smöret utan att det får så mycket färg. En klick Vitlökssmör till. Varma Bönor Två nävar Haricot Vert’s 1 Schalottenlök 1 Vitlöksklyfta 2 msk Smör 1 msk kallpressad Olivolja 1 tsk Vitvinsvinäger Chiliflingor Havssalt 1 dl riven Ost Förväll bönorna i saltat vatten i ca 5 minuter. 2 msk Smör
Skiva svampen och stek den i en stekpanna med smör. Bönsallad. 1 msk smör. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och blanda dem med olja och pressad vitlök
Bönsallad4 tomater 1 bananschalottenlök 150 g haricots verts. Bearnaisesås1 förp dragon i vinäger 400 g smör 2 bananschalottenlökar 0,75 dl vatten 4 äggulor 0,5 kruka persilja salt vitpeppar tabasco. Duchesse1 kg mjölig potatis 25 g smör 3-4 äggulor salt vitpeppar