Blanda sedan ihop alla ingredienser, smaka av och tillsätt eventuellt mer lime/olivolja/salt/peppar. En fräsch och lättlagad bönsallad som passar perfekt att serveras vid de flesta rätter
En färgglad bönsallad kan man ju inte bli ledsen av. 0,5 dl vit balsamvinäger / 1 dl god olivolja eller kallpressad rapsolja / örtsalt / peppar och gröna kryddor. 1 dl god olivolja eller kallpressad rapsolja
½ dl olivolja. Skölj bönorna. Dela tomaterna. Dela chilin och ta bort kärnorna. Hacka chilin och vitlöken. Blanda bönor, tomater, chili, vitlök, limesaft, olja, koriander/persilja, salt och peppar
3 msk olivolja. 4 msk olivolja. Tapenade. Hacka oliver, vitlök, sardeller, kapris och timjan för hand. Blanda i citronsaft och olja och krydda med salt och peppar
Ibland blir jag grymt sugen på bönsallad. Jag tycker det blir riktigt gott att ha bönsalladen på en bit rostat/stekt bröd men naturligtvis är det gott utan också
Lägg upp i en ugnsform, ringla över olivoljan och strö riven ost på. pressad Olivolja. Varma Bönor Två nävar Haricot Vert’s 1 Schalottenlök 1 Vitlöksklyfta 2 msk Smör 1 msk kallpressad Olivolja 1 tsk Vitvinsvinäger Chiliflingor Havssalt 1 dl riven Ost Förväll bönorna i saltat vatten i ca 5 minuter
Särskilt om man är lite osäker på om man gillar bönor eller inte, för detta är ett av de bästa sätten att uppsatta dem – marinerade i olivolja, balsamvinäger, lök och kryddor