Apelsinsallad ris recept

Fröken Dill i fjällen

Fröken Dill i fjällen

Het sojakyckling med ingefära, vildrisblandning och apelsinsallad Dessert. Usch, jag har jättedåligt samvete, puben, det var inte meningen att riskera ert utskänkningstillstånd, men det var ju nästan en NÖDSITUATION…Här får ni (och alla andra) ta del av våra goda middagsrecept som gottgörelse
Flygande Jacob som risgratäng

Flygande Jacob som risgratäng

Servera med en tomat och apelsinsallad. Låt riset svalna något. Vispa upp ägget och blanda ner det i riset
Kyckling med chokladsås

Kyckling med chokladsås

Servera kycklingen med lökhack, chokladsås och apelsinris samt en apelsinsallad. Apelsinsallad. Apelsinris
Ris à la Malta m apelsinsallad

Ris à la Malta m apelsinsallad

Eller så ställer du fram skålen med ris à la Malta och fatet eller skålen med apelsinsalladen och låter gästerna ta själva
Apelsinsallad

Apelsinsallad

4 dl Ris. Ta vara på apelsinspadet. Fördela på fyra tallrikar, strö över sockeroch chokladen. Låt stå i en timme
Frisk apelsinsallad

Frisk apelsinsallad

4 dl Ris. Skiva apelsinerna och varva dem i en skål med hackade nötter. Koka uppvatten och socker, dra kastrullen av plattan och blanda med juice
Marinerad apelsinsallad

Marinerad apelsinsallad

4 dl Ris. Skala apelsinerna med kniv så att det mesta av de vita hinnornaföljer med skalet. Skär apelsinerna i skivor och dela dem i halvor

Apelsinsallad i kryddig sockerlag

Men den är också ett väldigt bra komplement till ris à la Malta, chokladmousse eller en sufflé (du hittar recept på Katinkas Kitchen)

Ris á la malta med korngryn

Servera korngrynen med jordgubbs- och apelsinsalladen. Jordgubbs- och apelsinsallad. Koka korngryn med vatten och salt under lock ca 10 minuter

Lucka 21: Apelsinsallad

Apelsinsalladen är så enkel att göra och passar till ris a la Malta som ni hittar här. I dag bjuder jag på en enkel apelsinsallad

Kycklingstrimlor i kormasås

Apelsinsallad. Basmatiris. Skölj riset noga i sil under rinnande kallt vatten. 5 dl basmatiris. Grovstrimla kycklingen, bryn den i hälften av smöret