Apelsinmarmelad stjärnanis recept

Rödbeta i ny kostym

Rödbeta i ny kostym

På den där sylt- och marmeladkursen som jag var på kokte vi en himla massa olika varianter, äppelkompott, päronmarmelad, dulce de leche, karibisk bananmarmelad, chutney, apelsinmarmelad, björnbärssylt, hallonsylt… Jag och en kursare fastnade dock för en annan råvara
Små partier 4 December

Små partier 4 December

Smaken söt med ett nästan apelsinmarmeladigt anslag, aningen spritig med apelsin och kryddor. Munkänslan lätt med marsipan, röda äpplen och stjärnanis

Apelsinsaft

Sen går det ju att förädla dem till apelsinmarmelad använda dem i bakverk, efterrätter eller i mat. 1 kg apelsiner (eller varför inte testa att blanda olika citrusfrukter)1 citron1 msk citronsyra9 dl socker5 dl kokande vattenKryddsätt om så önskas med en kanelstång eller stjärnanis

Apelsinglaserad laxfilé

Blanda apelsinmarmelad, lönnsirap, stjärnanis och nejlikor i en liten kastrull och koka upp på medelvärme