Men uppesittarkvällen och Kalle Anka kommer jag också sitta spikad framför. Kallrökt lax, sill i olika smaker, janssons frestelse, ägg med majonäs och rom, farmors ugnsomelett med stuvad spenat och svampstuvning
Första nyår i min underbara lya och i år blev det äntligen anka på menyn igen. Den ena med mellanmörk choklad & mörk rom och den andra med vit choklad och vaniljstång, toppad med färska hallon och dekorerad med hallongelé
Och visst vill man ha en seg knäck och ljuvligt len tryffel till Kalle Anka. 2 msk osaltat jordnötssmör och toppa med havssaltbjörnbärspuré (mixa björnbär, tillsätt citronsaft, passera genom en sil, smaksätt med en knapp dl av purén)2 msk mörk rom2 msk päronkonjakRör i smaksättning i tryffelsmeten och häll upp i ischokladformar. 2 msk mörk rom
Denna påminner mig om något från Tomtens julafton i Kalle Anka. Satsumas, tranbär och rom är allt som behövs för att göra din ansiktsrutin lite mer jolly
Kalle anka en tradition som måste följas. Ett litet hus mitt i mörka skogen, massa snö, en lång morgonpromenad med vovven och en skön låååååångfrukost med risgrynsgröt och ”mammabröd” med julskinka och senap