Ambrosiatårta recept

Ambrosiatårta

Ambrosiatårta

Bakade en härligt god ambrosiatårta idag, var många år sedan jag åt det sist, så himla gott och enkelt att göra
Ambrosiatårta

Ambrosiatårta

Det behövs. 125 g smör eller margarin. 2 ägg. 1 1/2 dl socker. 1 1/2 dl vetemjöl. 1/2 tsk bakpulver. Garnering. 3 dl florsocker
Ambrosiatårta

Ambrosiatårta

Det enkla är ofta det godaste, och här kommer en gammal klassiker, nämligen Ambrosiatårta. Ambrosiatårta
Ambrosiatårta

Ambrosiatårta

Min födelsedagstårta. Sockerkakan150 gram margarin2 dl socker½ dl apelsinsaft (från pressad färsk apelsin)rivet skal av 1 apelsin3 dl vetemjöl2 ägg1 tsk bakpulverGlasyr3 dl florsocker2-3 msk färskpressad apelsinsaft3-4 msk syltade apelsinskalFyllning1
Ambrosiakaka //tårta

Ambrosiakaka //tårta

ambrosiatårta. ambrosiatårta,. ambrosiatårta. ambrosiatårta,. Ambrosiakaka //tårta. 29 maj 2019 @ 09. 01. Detta recept på Ambrosiakaka/tårta har jag haft länge
Morotsmuffins i miniformat

Morotsmuffins i miniformat

Jag hade bland annat gjort ett par olika sorters biscotti, ambrosiatårta som små muffins, blåbärsparfait och vaniljpannacotta i små glas
Vaniljkrämsfylld Ambrosiatårta

Vaniljkrämsfylld Ambrosiatårta

150 g margarin2 dl socker2 ägg½ dl vatten3 dl vetemjöl1 tsk bakpulverVispa mjukt margarin och socker
Ambrosiatårta

Ambrosiatårta

En liten enkel och god tårta jag gillar att göra. Ibland gör jag dubbel sats och fyller den med egen kokad vaniljkräm
Ambrosiatårta på mitt vis

Ambrosiatårta på mitt vis

Ett av mina favoritrecept var Ambrosiatårta och det är fortfarande en av mina favoritkakor. Något mer påläst, vet jag nu att en Ambrosia förutom syltade apelsinskal också skall innehålla pistagenötter men receptet från mina tidiga år i köket är fortfarande min syn på detta goda bakverk - här kommer Ambrosiatårta på mitt vis
Snabbsyltade apelsinskal

Snabbsyltade apelsinskal

Detta recept fungerar utmärkt för att göra goda syltade apelsinskal till min kommande Ambrosiatårta. 17 november 2013
Nostalgi med apelsin

Nostalgi med apelsin

Just i dag ska det bli Ambrosiatårta till efterrätt. Så här ser Bertans egenhändigt bakade Ambrosiatårta ut

Ambrosiatårta

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa äggen skummiga, tillsätt sockret och fortsätt att vispa tills smeten är ljus och pösig

Ambrosiatårta

Skeda försiktigt apelsinsaft över tårtbottnarna så att de blir lätt fuktiga. Bred sedan vaniljkräm över två bottnar och lägg ihop tårtan

Ambrosiatårta med Frosting!

Halliihallåå, hoppas eran Lördag har varit härlig, det har min varit. Jag gick upp runt åtta o nästan hela familjen (+ Michaela, som sovit hos oss) åk

Ambrosiatårta

Visst låter det väl 50-tal eller 60-tal om denna kakan. Fast den är nog lite underskattad och förtjänas att lyftas fram

Ambrosiakaka

Ambrosiatårta. Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Gör kaksmeten men ersätt vattnet med pressad apelsin och smaksätt med rivet apelsinskal