Amaretti mandelmassa recept

Amaretti - Mandelkakor

Amaretti - Mandelkakor

Kör mandelmassa och socker i matberedare tills det är väl blandat. 225 g mandelmassa. Värm ugnen till 175 grader
Amaretti - italienska mandelkakor & Karin i Verona

Amaretti - italienska mandelkakor & Karin i Verona

Jag har experimenterat med ett par recept, försökt baka med mandelmjöl och med mandelmassa och det är den senare varianten ni får receptet på, jag tycker helt enkelt att de blev saftigast och segast
Amaretti

Amaretti

mandelmassa. Blanda mandelmassa med socker • Vispa i äggvitan lite itaget för att undvika klumpar • Spritsa ut på bakplåtspapperoch pudra med florsocker • Låt dem vila på plåten i rumstemperaturi 20 minuter • Innan du stoppar in dem i ugnen,tryck upp varje kaka till en topp • Grädda dem i 175° i 12–15 minuter• Låt kakorna svalna och sätt ihop dem två och två medamarettotryffel emellan

Amaretti

Blanda mandelmassan och sockret, tillsätt äggvitan lite i taget, det ska bli en slät smet. Tillsätt nötterna och smaka av med amarettilikör eller bittermandelarom