Tillsätt ev mer dijonsenap och vitvinsvinäger. Alltså RIKTIG aioli är ju oslagbart gott. Basen är en majonnäs, men INTE sån där köpemajonnäs - då kommer aiolin inte bli god
Efter gårdagens inlägg om ostbröden och räkmackorna har jag fått frågor om aioli. Varje gång jag gör aioli så blir jag överraskad att det är så enkelt och blir så gott
Vill du så kan några droppar citronsaft också vara gott i aiolin. 1 tsk fransk senap/dijonsenap. Så här gör du 5 minuter Vispa ihop senap, äggulor och vinäger
Gjorde en aioli till vår grillade middag idag (som var sojabitar på spett för mig och en köttbit till Peter, och sötpotatis bakad i folie på grillen till oss båda)
Det finns två sätt att göra aioli på. Nu har du en aioli som passar till lite allt möjligt. 1 tsk dijonsenap. Knäck 1 ägg i en mixerbunke och tillsätt ½ msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap, 1½ dl neutral olja, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 krm salt. Knäck 1 ägg i en bunke och tillsätt ½ msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap, 1 pressad vitlöksklyfta. 1 tsk dijonsenap
Världens lättaste sak att göra – har provat göra aioli en gång tidigare. 1 ägg, 2 dl neutral rapsolja, 1 msk limejuice, 1 tsk dijonsenap, salt, peppar, 3 klyftor vitlök. Och man kan ju ha det till allt… 2 dl neutral rapsolja, 1 msk limejuice, 1 tsk dijonsenap, salt, peppar, 3 klyftor vitlök
Aioli är den provencalska vitlöksmajonnäsen. Men aioli är inte bara en sås. Grand aioli är namnet på en provencalsk festmåltid där man äter aioli till fisk, bläckfisk, grönsaker, ägg och oliver
Vispa äggulorna och dijonsenapen med elvisp. Lik väl till kräftfiske som till grillat eller ugnsstekt, sommar eller vintern så är alltid en aioli gjord från grunden det godaste