Linsgrytan går under namnet Afrikansk linsgryta, men jag vetetusan om den är så himla afrikansk. När den stekts mjuk lät jag tomatpurén och curryn fräsa med en minut, för att få maximalt med smak
Rör ner chilipeppar, curry, ingefära, tomatpuré, kokosmjölk och socker. Ingredienser för 2 personer250 gr kycklingfilé50 gr finhackad gul lök1 klyfta vitlök1 msk rapsoljasalt och pepparca 2 cm finhackad chilipeppar (smaksak)1 tsk curry1 tsk ingefära1 msk tomatpuré1,25 dl kokosmjölk light1 tsk socker50 gr vindruvor i halvor1 tsk finrivet limeskal0,25 dl hackade cashewnötterharicots verts efter egen smakGör på följande sättStek kyckling i olja en stekpanna, tillsätt löken efter en stund
½ tsk curry. Skala och finhacka löken. Lägg den i en tjockbottnad gryta med bara några matskedar vatten i botten och låt löken mjukna på svag värme under lock, det kan ta minst 20 minuter
Fräs curryn i olja, lägg i vitlök och rödlök och fräs några minuter. Mat kryddad med curry och köttgrytor går alltid åt med en rasande fart här hemma, så då förstår ni att denna currykryddade köttgryta åts med god aptit
ca 3 tsk afrikansk krydda (se här) eller en mix av. 1 krm grovmalen svartpeppar, 1 tsk curry, 1 tsk paprikapulver, ½ tsk chilipulver, 2 krm malen torkad ingefära och 1 krm cayennepeppar. Smaksätt den med 1 tsk av den afrikanska kryddan eller ½ sats av kryddblandningen ovan. Tillsätt 1 tsk av den afrikanska kryddan eller resten av kryddmixen ovan. ca 3 tsk afrikansk krydda (se här) eller en mix av. 1 krm grovmalen svartpeppar, 1 tsk curry, 1 tsk paprikapulver, ½ tsk chilipulver, 2 krm malen torkad ingefära och 1 krm cayennepeppar
Afrikansk krydda (stark. Afrikansk krydda (stark. 3 tsk vardera av malen svartpeppar, cayennepeppar, chilipulver, malen ingefära, paprikapulver och curry (jag använder curry från Santa Maria). 1 msk vardera av chilipulver, lökpulver, paprikapulver, malen spiskummin, torkad persilja och curry (jag använder Santa Maria). 3 tsk vardera av malen svartpeppar, cayennepeppar, chilipulver, malen ingefära, paprikapulver och curry (jag använder curry från Santa Maria). 1 msk vardera av chilipulver, lökpulver, paprikapulver, malen spiskummin, torkad persilja och curry (jag använder Santa Maria)
Den kan med fördel ätas med samma tillbehör som någon indisk currygryta och gärna naanbröd. - färsk ananas, i bitar - torkade aprikoser, i bitar eller russin- naturella cashewnötter, rostade i en torr stekpanna- kokosflingor, rostade i en torr stekpanna - färsk koriander - matyoghurt- risFräs lök, vitlök, curry och paprikapulver i en gryta
Afrikansk linsgryta med curry och banan. Kikärtscurry med jordnötssmör. Krämig cashewpasta med curry. Daniel brukar skoja (fast han har blivit mer allvarlig om det på senaste tiden) om att han ska ha en nödbanan i fickan hela tiden för att slippa utsättas för mitt humör när jag är hungrig
För en tid sedan bakade jag ju jordnötskakor, och för någon vecka sedan gjorde jag ytterligare en sats, till ett gäng ungdomar som skulle ha afrikansk afton