Skaka ingredienserna kalla med hjälp av en shaker. Sila sedan upp allt i ett glas på fot.
Gör så här:
Skaka ingredienserna kalla med hjälp av en shaker. Sila sedan upp allt i ett glas på fot.
Gör så här:
Skaka ingredienserna kalla med hjälp av en shaker. Sila sedan upp allt i ett glas på fot. Äggvitan bidrar till att drinken blir krämig och fluffig, men den kan uteslutas.
Gör så här:
Skaka ingredienserna kalla med hjälp av en shaker. Sila sedan upp allt i ett glas på fot. Om man vill så kan man fukta glasets kant med en skiva citron för att sedan doppa glaset i strösocker. Detta görs självklart innan man silar upp drinken. Vrid gärna ett apelsinskal över drinken, oljorna från skalet sätter karaktär.
2016-01-24, 12. Låt degen jäsa i ca 30-45 min. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 10 min
Efter bion kom de besök med brorsan och fru. Trots frugans skeptisism baserat på minnen från bamba blev det en riktig hit, även om jag kanske för min egen smak skulle vilja öst på lite mer med det lite mer ättika i den sötsura såsen för min smak
Slog mig att jag inte har ett recept på klassiska chokladbollar så här kommer det. 4 msk kallt starkt kaffe. Chokladbollar, Klassiska chokladbollar, No-bake 30 J. 4 msk kallt starkt kaffe
Fräs fläsket med löken. Servera med skirat smör och rårörda lingon. Ca 4 port. 1 kg potatis (oskalad)300 g rimmat fläsk1 gul lök1/2 tsk krossad kryddpeppar1 ägg3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna medSmör, saltKoka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Ca 4 port. 3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna med
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 10 minuter. Skala, hacka och stek löken i 2 matskedar smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun
Jag använde mig av aluminiumformar som jag hittade i en kökslåda (köpte dem för hundra år sen när jag hade tänkt göra mazariner men det har fortfarande inte skett) och kakorna lossnade enkelt från dem men jag tror det funkar lika bra med vanliga bullformar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.