Måndagar är lite tajta för mig då jag inte kommer hem förrän klockan fem. Som vanligt har jag inte planerat middagen och därmed inte heller tagit fram något från frysen
Blanda ströbröd med grädde, vatten, fond, ägg och örtpasta. Fräs detta i olivolja och tillsätt tomatpuré, sambal oelek samt örtpasta och fräs under ett par minuter
Har du tillgång till örtpastan så tillsätt den nu. 3 humrar3 dl creme fraiche4 skivor formfranska2 dl riven västerbottenost1 msk örtpasta Herbes de Provance eller färska örter som persilja, timjan och lite vitlök
Zaatars är en slags örtpasta som smakar syrlig, örtig och nötig på samma gång. . Första gången jag prövade zaatar var på en restaurang i Dubai där vi stannat för att äta manakish
Lägg kycklingen ovanpå och gnid i örtpastan över kycklingen. Hacka örterna grovt. Riv vitök och citron. Blanda ihop och häll på olivolja så det blir lagom konsistens
Här har jag gjort en väldigt enkel örtpasta som serveras med stekt halloumiost och tomat. Lägg upp örtpastan på tallrikar, toppa med halloumi/tomatblandningen och lite svartpeppar