Ärtor parmesan recept

Tagliatelle med gröna ärtor, citron och parmesan

Tagliatelle med gröna ärtor, citron och parmesan

400 g tagliatelle 3 dl frysta ärtor 2 klyftor vitlök 150 g ricotta 2 citroner, finrivet skal (ekologiska) 1 msk citronsaft 2-3 dl parmesanost, finriven olivolja 1 kruka färsk mynta salt peppar
Ärtor som fotbollar - photoshop

Ärtor som fotbollar - photoshop

Kantarelltoast med parmesan. Kantarelltoast med parmesan 4 portioner - förrätt 4 skivor gott bröd ca 600g kantareller 1 schalottenlök, finha
Pasta, rökt lax & ärtor

Pasta, rökt lax & ärtor

eventuellt nyriven parmesan för den som vill. En påse ärtor är alltid bra att ha i frysen och den laktosfria grädden har förutom sin goda smak och mildhet mot magen den fördelen att den håller länge
Risotto med färskost, bacon och ärtor

Risotto med färskost, bacon och ärtor

I och för sig är det ju inte klassiskt att använda prästost i stället för parmesan heller. Jag åt risotton med knaprig bacon och ärtor, fullt tillräckligt för mig
Krämig ärtpasta med citron och parmesan

Krämig ärtpasta med citron och parmesan

Mixa kokta ärtor tillsammans med riven parmesan, citronsaft, örter, salt och peppar till en ärtkräm. Koka ärtorna i lättsaltat vatten och slå sedan av vattnet
Torsk med ärtor och avocado!

Torsk med ärtor och avocado!

Till detta blev det potatismos och en ärtröra, man blandar rumstempererade gröna ärtor med vitlök, salt, peppar och avocado, mixar ihop och lägger under fisken
Risotto med kyckling, svamp och ärtor

Risotto med kyckling, svamp och ärtor

Den härliga svampsmaken tillsammans med en härlig parmesansmak är svårslaget. Risotto med kyckling, svamp och ärtor är en otroligt god risotto som verkligen får det att vattnas i munnen på mig
Spaghetti med skinksås och ärtor

Spaghetti med skinksås och ärtor

Tillsätt riven parmesan men spara lite till garnering. 1200 g gröna ärtor (frysta). 175 g parmesan, finriven. 1400 g spaghetti 200 g gröna ärtor (frysta) 75 g parmesan, finriven 500 g kokt skinka på bit 2 dl vispgrädde 25 g smör 1 krm svartpeppar 1 krm salt 1 dl vatten från pastakoketSmält smöret i en stekpanna. Lägg ner frysta gröna ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde