Äppledricka recept

Äppledricka

Äppledricka

Häll upp äppledrickan på varma, väl rengjorda flaskor. Skölj och skär äpplena i klyftor, låt kärnhus och skal vara kvar

Äppledricka

ca 1 1/2 liter. 1. Skölj och skär äpplena i klyftor, låt kärnhus och skal vara kvar. Lägg äppleklyftorna i en gryta och häll på vattnet
Svärfars äppeldryck/äppelsaft/äppelmust

Svärfars äppeldryck/äppelsaft/äppelmust

Äppledryck/äpplesaft/äpplemustger ca 4-5 liter äppledricka/äpplesaft/äpplemust4 - 5 kg äpplen, ca 8 liter rensad frukt i bitar4 liter vatten2 msk citronsyra1 tsk natriumbensoat (Atamon fungerar också)500 gram socker ca 2,5 dl per deciliter avrunnen äppelsaftVälj äpplen utan skador

Alla dessa underbara äpplen!

Ja nu mognar ju äpplesorterna på löpande band och många av oss har träden fulla av dessa ack så underbara men också ack så känsliga frukter

Äppeldricka

Tvätta och skiva äpplena och lägg dem i en hink. Häll i vattnet, citronsyran och natriumbensonaten. Rör runt lite och ställ sedan hinken mörkt och svalt i 3 dagar