Skala äpplena, halvera dem och tag bort kärnhuset. Blanda mjöl, socker och florsocker. Lägg äpplena i ett litet eldfast fat och fördela smuldegen över dem
(Du behöver inte skala äpplet) Strö på socker och kanel i den mängd du vill ha. Skär ½ äpple/platta i tunna halvmånar och lägg omlott i en cirkel ovanpå marmeladen
Lägg äpplet i en liten ugnsform eller ugnsfast tallrik. Blanda socker och kanel och strö över. Sätt in formen högt i ugnen till smöret smält och äpplet mjuknat
Quinoagröt med äpple. Servera med hackade nötter och valfri mjölk och mer äpple om du vill. 1 äpple i tärningar eller rivet. eventuellt 3 msk osötad äppelmos eller mer rårivet äpple. 1 äpple i tärningar eller rivet
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Skölj och skala äpplena och sedan dela dem i halvor. Lägg alla ingredienser utom sockret i en kastrull och koka upp på svag värme tillls äpplena börjar falla sönder
Igår gjorde jag de här smördegsinbakade äpplena med kanel och socker till efterrätt och det blev väldigt gott, äpplena blev inte helt genommjuka utan hade fortfarande lite tuggmotstånd och det var väldigt trevligt