Blanda dressingen i en skål och häll över broccoli/lök/äpplen, blanda ordentligt. Dressing. Kärna ur ett äpple - behöver inte skalas - och skär i tärningar och lägg i skålen
Blanda alla ingredienser till dressingen i en liten skål och ställ åt sidan. Strimla kålen fint, riv morötterna, skala och skiva äpplet i tunna skivor, finhacka salladslök, strimla paprikan
Gjorde även en sås/dressing på turkisk yoghurt och fetaost till. Istället för lingonsylt till potatisbullar och bacon gjorde jag en fruktig sallad på morot, äpple och granatäpple, som passade alldeles utmärkt
Ringla dressingen över salladen och strö avslutningsvis över mandeln. På senare år har grönsakerna kommit att bli mer och mer framträdande och i år testar jag en ny sallad, svartkålssallad med äpple och parmesan och till den en nygammal bekant, saffranshummusen
Jag serverade karrén med pressad potatis och återigen vår avgudade dressade brysselkål - denna gång gjorde jag dressingen med vit balsamvinäger, som omväxling