Äppelmaräng recept

Äppelmaräng

Äppelmaräng

Mät upp havregrynen i en skål. Smält smöret och häll på tillsammans med mjölken. Rör i ägg, socker och bakpulver blandat med mjöl
Äppelmaräng

Äppelmaräng

Servera äppelmarängen ljummen eller avsvalnad med lättvispad grädde, med vanilj alternativt lite konjak eller rom i
Äppelmaräng från Ångermanland

Äppelmaräng från Ångermanland

4 portioner. 6 äpplen, 2-3 msk socker. Maräng. 3 äggvitor, 1 dl socker, 1/2-1 dl skållade och strimlade sötmandlar
Äppelmaräng

Äppelmaräng

Koka vatten, socker och kryddor ca 5 minuter. Skala äpplena och skärdem i klyftor. Koka dem i sockerlagen tills de känns halvmjuka
Äppelmaräng med lingonsås

Äppelmaräng med lingonsås

Sätt ugnen på 150°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Koka dem knappt mjuka i vattentillsammans med socker

Ljuvlig äppelmaräng

Smält smöret. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa samman äggulor och socker (spara vitorna). Rör i det avsvalnade smöret tillsammans med filmjölken

Drömgod äppelmaräng

Sätt ugnen på 175°. Sockerkaksbotten. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned mjöl och avsvalnat matfett

Äppelmaräng

Skala, kärna ur och skiva några syrliga äpplen och lägg skivorna som taktegel i smord eldfast form. Sockra lätt och strö gärna över lite kanel

Äppelmaräng

Skala och klyfta äpplena. Lägg bitarna i en smord ugnsform. Ställ in äpplena i 175 grader ca 15-20 minuter

Äppelmaräng

1.  Mät upp havregrynen i en skål. Smält smöret och häll på tillsammans med mjölken. Rör i ägg, socker och bakpulver blandat med mjöl

Gammaldags äppelmaräng

Grädda äppelmarängen på mittfalsen i ugnen ca 20 minuter eller tills marängen är guldfärgad och äpplena mjuka

Äppelmaräng på risbotten

Grädda äppelmarängen tills den fått vacker färg. Sätt ugnen på 175 - 200° C. Koka risgrynen mjuka 20-30 min i vattnet tillsatt med lite salt

Äppelmaräng.

Skala och klyfta äpplena, kärna ur dem. Låt dem sjuda mjuka i en lag av vatten och socker. Lägg efterhand upp dem på ett smort ugnsfast fat

Äppelmaräng

Deg. Hacka samman matfett,mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg

Äppelmaräng med vaniljgrädde

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa citronsaft och äggvitor till hårt skumm. Vispa ner socker lite i taget. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper till en rund botten ca 30 cm i diameter

Äppelmaräng

Servera äppelmarängen avsvalnad med grädde eller vaniljsås. Äppelmaräng 4-6 personer1 sockerkaksbotten5-6 äpplen, skalade, skurna i klyftor