Den här efterrätten komponerade jag hastigt och lustigt häromdagen. Det gick till så att jag fick syn på en fruktkorg med äpplen i och vår pepparkaksburk i ungefär samma stund
Passa på och njut av höstens goda svenska äpplen. Baka en annorlunda äppelpaj och servera den med vispad grädde smaksatt med punsch eller lite finstött snabbkaffepulver och brun farin
Äppelgrottor eller äppelgömmor är nog bland det bästa som finns när man vill bjuda på något gott och har en hejdundrandes massa äpplen men inte så mycket tid, eller om man får oväntat besök så är detta gjort i ett nafs
på en form av äppelgömmor. I år var det Johns tur att ha den årliga kräftskivan för sina RT bröder. Lokalen har vi ju klart sen midsommar och den passar lika bra för kräftskivan som till midsommarfesten
Mina äppelgömmor ca 25 st. Mina äppelgömmor ca 25 st 25 g jäst. I tidningen Hembakat heter dessa smarriga bullar Evas Äppelgömmor men eftersom jag inte har någon aning om vem den där Eva är så döper jag om dem till Mina Äppelgömmor
Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Rör ner salt, socker, kardemumma, ägg och det mesta av mjölet