Älggryta med gele recept

Husets älggryta

Husets älggryta

Späd med vin och vatten. Krydda med salt, peppar och timjan. Späd med mer vatten under tiden. Avsluta med grädden och Maizena utrört i lite vatten
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Täck med plastfilm och låt marinera i kylskåp över natten. Smaka av med salt och peppar. Smaka av med gelé, salt och peppar
Älggryta med mörkt öl

Älggryta med mörkt öl

Skölj ur stekpannan med ½ vatten mellan varje stekomgång och häll det i grytan. Red ev av grytan med mörk redning och smaka av med salt och peppar
Älggryta med enbär

Älggryta med enbär

Serveras med kokt potatis och sallad. 500 g älgkött. 11 gul lök
Älggryta

Älggryta

Smaka av älggrytanmed salt, peppar, gelé från svarta eller röda vinbär samt ev. Lägg efterhand över i en stor gryta med lock eller kastrull med lock
Älggryta med kantareller och grädde

Älggryta med kantareller och grädde

med mer vatten eller rödvin så att det täcker köttet. Värm en stekpanna med höga kanter eller kastrull och fräs smöret gyllenbrunt
Älggryta med rödvin.

Älggryta med rödvin.

Dela vitlöken grovt och fräs i smöret, lägg i grytbitarna och bryn dem runt om, krydda med vitpeppar
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Servera älggrytanmed pressad eller kokt potatis, gelé och lättkokta sockerärtor. Strö över vetemjölet och blanda runt med köttbitarna
Älggryta med enbär och svamp

Älggryta med enbär och svamp

En liten del av skogens konung fick bidra till en helt underbar gryta med smak av både enbär, kantareller och trumpetsvamp
Älgskavsgryta med svamp

Älgskavsgryta med svamp

Mustig älggryta som är lika god på älgskav (som här), grytbitar av älg eller älgfärs. Krydda med hälften av persiljan mot slutet av kokningen
Röd vinbärsgelé

Röd vinbärsgelé

Den här gelén är perfekta tillbehöret till mustiga höstgrytor, framförallt älggryta är den helt ljuvlig till
Viltgryta med svartavinbär

Viltgryta med svartavinbär

Lyxigt och gott medälggryta. Red av med ljust redningsmjöl och smaka av med gelé och salt och peppar. Lägg ner köttet i såsen och servera viltgrytan med pressad potatis och kokt broccoli
Jämtländsk älggryta

Jämtländsk älggryta

Strö över persilja, serveras med kokt potatis, sallad och gelé. Späd med vatten, öl och viltfond med kantarell och låt grytan koka ca 1 timme eller tills köttet känns mört. 2 msk Touch of Taste Viltfond med kantarell