Glutenfria äggvåfflor. Det värsta med de här mixerna är dock att man utöver att betala för mjölet man vill ha, dessutom tvingas lägga pengar på produkternas övriga ingredienser
äggvåfflor, de blir inte lika frasiga som de som är gjorda på. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, vaniljsocker och ägg med hälften av mjölken och rör till en slät smet
Här är ett recept på ”äggvåfflor”. Blanda ihop mjölk och ägg, vispa i mjöl blandat med bakpulver. Jag gillar faktiskt dem som har ägg i sig mer är frasvåfflor, men testade att göra 2 frasvåfflor med chokladsmak också. 2 ägg. 2 ägg 3 dl mjölk (helst 3%, alt ta lättmjölk och byt ut lite mot grädde)
Mjuka äggvåfflor med Gudbrandsdalens mesost. Rör samman mjöl och bakpulver, vispa ner mjölken till slät smet och vispa därefter in äggen, vanilj, salt och den avsvalnade smörblandningen
Rör ner resten av mjölken, tillsätt äggen och det smälta smöret. Servera våfflorna nygräddade, här ska man sitta och vänta på våfflorna och inte lägga dem på hög