Äggvåfflor ägg recept

Enkla äggvåfflor

Enkla äggvåfflor

Vispa ihop ägg och mjölk. 2 st ägg. 2 st ägg. Våfflor är alla barns favorit. De är enkla att vispa ihop och snabba att grädda
Äggvåfflor

Äggvåfflor

Tillsätt resten av mjölken, ägg och smöret. Lägg våfflorna på galler. 4 st ägg. Smält smöret och låt svalna något
Äggvåfflor

Äggvåfflor

Vispa i det avsvalnade smöret och ägg. 2 st ägg. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ihop mjöl, salt, bakpulver och mjölk till en slät smet
Lisens jättegoda äggvåfflor

Lisens jättegoda äggvåfflor

Dela äggen i gulor och vitor. 2 st ägg. Vispa gulorna med hälften av mjölken och rör ner mjöl, salt och bakpulver
Lisens jättegoda äggvåfflor

Lisens jättegoda äggvåfflor

2 st ägg. 12 st ägg 2. 5 dl vetemjöl 1 krm salt 1 tsk bakpulver 2 msk smör smältDela äggen i gulor och vitor
Våffeldagen

Våffeldagen

Sen är ju frågan vilken sort våfflor man ska äta, där är ju smaken som baken, men i vårt hushåll gräddar vi mest äggvåfflor
Våffeldagen och skäggig promenad

Våffeldagen och skäggig promenad

Just nu är jag inne i en period där jag föredrar äggvåfflor framför frasvåfflor. Tillsätt mjölken lite i taget och sedan även smör och ägg
Våfflor

Våfflor

äggvåfflor, de blir inte lika frasiga som de som är gjorda på. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, vaniljsocker och ägg med hälften av mjölken och rör till en slät smet
Snart är det våffeldagen

Snart är det våffeldagen

Här är ett recept på ”äggvåfflor”. Blanda ihop mjölk och ägg, vispa i mjöl blandat med bakpulver. Jag gillar faktiskt dem som har ägg i sig mer är frasvåfflor, men testade att göra 2 frasvåfflor med chokladsmak också. 2 ägg. 2 ägg 3 dl mjölk (helst 3%, alt ta lättmjölk och byt ut lite mot grädde)
Våffeldags!

Våffeldags!

Här gjorde vi äggvåfflor, de lir inte som frasvåfflor utan lite mer år American pancake-hållet, men jag gillar det
Våffeldagen

Våffeldagen

Brukar ni äta äggvåfflor eller frasvåfflor. Vi äter oftast våfflor med ägg då det blir matigare. Rör sedan ner äggen och smöret

Våfflor med mesost

Mjuka äggvåfflor med Gudbrandsdalens mesost. Rör samman mjöl och bakpulver, vispa ner mjölken till slät smet och vispa därefter in äggen, vanilj, salt och den avsvalnade smörblandningen
Äggvåfflor

Äggvåfflor

Rör ner resten av mjölken, äggen och fettet (för mer gyllene våfflor rör ner en extra äggula). 2 ägg. Lägg på ¾ - 1 dl smet. 2 ägg
Äggvåfflor

Äggvåfflor

Rör ner resten av mjölken, tillsätt äggen och det smälta smöret. Servera våfflorna nygräddade, här ska man sitta och vänta på våfflorna och inte lägga dem på hög
Mjuka äggvåfflor

Mjuka äggvåfflor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 3 dl mjölk 2 st ägg 1 dl vispgrädde 1 tsk bakpulver Till ca 10 laggar behövs