Den här gången får det bli goda pannkakor med fyllning av gräddkokt grönkål, ädelost och nötter. 1½ dl Jyttemjöl Fibra Teff - grön påse - innehåller råris, bovete, majs, sockerrör, teff och husk½ msk fibehusk2 krm salt3 ägg4 dl laktosfri mellanmjölk2 dl laktosfri filmjölk/yoghurt250 g färsk grönkål2 dl laktosfri grädde2 msk Kunglig salladskrydda50 g grönmögelost - Auraca 1 dl blandade nötter/frön - jag tog cashewnötter, solroskärnor och pumpafrönBlanda mjöl, husk och salt i en skål. 4 dl laktosfri mellanmjölk
Jag brukar göra soppa av den - och i mitt barndomshem var grönkålssoppa en självklarhet på annandagen - men här har den hamnat i en god paj tillsammans med knaprig bacon och smakrik ädelost
Testa gärna en vegetarisk fyllning i denna paj, exempelvis päron, valnötter och ädelost, eller testa en grekisk fyllning med fetaost, soltorkad tomat, rödlök och oliver
Den här ädelosten köpte vi hos Ostaffären i Strägnäs och den är laktosfri. Barnen gillade verkligen den här salladen, kanske att just dagens ädelost var lite för väl lagrad (stark)
Vegetarisk pasta med ädelostsås. Smula ned ädelosten i mjölken och fortsätt vispa. 100g ädelost (ädelosten jag använde var vällagrad och innehöll 0g kolhydrater, och därmed laktosfri). 3 dl laktosfri mjölk. 100g ädelost (ädelosten jag använde var vällagrad och innehöll 0g kolhydrater, och därmed laktosfri). 3 dl laktosfri mjölk
För laktosfritt alternativ använd laktosfri färskost och håll dig till getosten. 200 g naturell färskost140-150 g ädelost eller getost50 g torkade apricoser eller russin50 g rostade solrosfrön eller valnötter2 msk honung1 msk brandysalt o pepparmosa ihop allt och bred ett tjockt lager på tunndbröd, rulla ihop och låt dem ligga till sig en timme eller två innan du skär i skivor. 140-150 g ädelost