Gott till glöggen är pepparkakor och lite ädelost tillsammans med sharonfrukt. 2 cm färsk ingefära i fingerstorlek. Skala ingefäran och dela i 4 delar. Lägg i kryddorna, apelsinskalen och ingefära i en glasburk (helst med lock), häll över 1,5 dl vodka. 2 cm färsk ingefära i fingerstorlek
(Om man inte gillar kummin kan man istället ha i lite grovt skurna valnötter och smulad ädelost. Fräs sedan försiktigt lök och chili i lite olja med alla torra kryddor och den rivna ingefäran som tillsätts efter en stund
Clementiner, Persimon och pepparkakor med ädelost på tub (alldeles för gott). Mortla 1 msk hel kardemumma och blanda med 2 msk malen ingefära, 2 msk kanel och 1 msk mald kryddnejlika. 2 msk malen ingefära
Först så hade jag en tanke på att göra någon slags ädelost-frosting till dessa cupcakes, för det är ju så gott med pepparkaka + ädelost men jag vågade inte riktigt chansa så jag körde på det säkra (och mycket goda) kortet - saffransfrosting
ingefära. 1 klick ädelost på tub. Jag blandar ihop allt och kör det med mixer. Så det blir en jämn smet. Denna smet blir ganska lös, men det gör inget det är bara att klicka ut 1 msk kycklingsmet i stekpannan så håller de ihop efter de stekts en stund, vänd med stor stekspade
Anita hade gjort en cheesecake med ädelost på pepparkaksbotten toppad med pumpakärnor. Skär upp kycklingen i skivor och garnera med rosmarinkvistar och tunna stavar av ingefära