Bröa ev med sesamfrön eller glutenfritt skorpmjöl. Arbeta degen med en slev eller degskrapa i skålen. Känn med en provsticka att bröden är torra innan du avslutar gräddningen
Jag bakade bröd både fredag och lördag, ena dagen tomatbrödmed soltorkade tomater andra dagen tomatbrödmed svarta oliver, ja, och den fina färska oreganon
Vad gör man egentligen med zucchini. Denna gröna soppa lyxades till med parmesan och jag strödde över knaperstekt bacon, men det kan man ju göra som man vill
Mixa soppan och tillsätt grädden, smaka av med salt och peppar. ZUCCHINISOPPA lchfca 4 - 5 portioner2 mindre zucchini, ca 500 - 600 g1 purjolök1 liten solovitlök1 dl grovhackad persilja2 msk olivolja8 dl vatten2 grönsaksbuljongtärningar2,5 dl grädde2 msk kalvfond1 tsk saltsvartpeppar1 paket bacon1. Fräs dem tillsammans med persilja i olja i en stor gryta, ca 5 minuter
Smula jästen och lös upp den i vattnet. Blanda alla ingredienser förutom mjölet. När allt är blandat tillsätts mjölet och arbetas / knådas ihop till en slät deg
Pensla bröden med kallt vatten och baka dem mitt i ugnen i ca 15 min. Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna till degen
Häll i det ljumna vattnet i en bunken tillsammans med Jästen. Blanda sedan i resten av ingredienserna och vispa med degkrokar tills degen fått en slät känsla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.