12 st 350 g zucchini 3 salladslökar 150 g fetaost 1 dl vetemjöl 3 ägg 1/2 dl finskuren dill 1/2 tsk salt 1 krmnymalen svartpeppar neutral olja till stekning Till servering matlagningsyoghurt (10%) pressad vitlök Lägg till i inköpslistan
Dagens mat blev något riktigt gott eller vad sägs omzucchiniplättarmed räkor, creme fraiche, röd lök och sen hade jag på stenbitsromsom jag missade på bilden
Dagens lunch blev väldigt god, passar perfekt som lunch, middag eller som förrätt. Jag gick och spånade lite hur jag skulle göra plättarna när jag handlade och då kom jag på att jag skulle utgå från kesoplättarna som jag brukar göra
Servera medgräddfil, rostade pumpafrön, olivolja och spenat. Riv zucchinin grovt och blanda med salt. Kram ur vätskan och sprid ut på en handduk för att rinna av
Lägg den rivna zucchinin och löken i mitt på kökshandduk, vrid ur den hårt så att vätskan rinner av. Lägg zucchini-lökblandning, mjöl, ost, mynta, persilja, muskot, ströbröd, ägg, salt och peppar i en stor bunke
Mitt bidrag till recepttävlingen ”Sveriges godaste efter tränings-måltid”. Så här kommermitt bidrag som passar fint nu när vi har ett överflöd av härliga, närodlade grönsaker
En gammal klassiker, Zucchiniplättar. Så många härliga och positiva kommentarer jag fått på sista tiden – bortskämd deluxe, tack för att ni gör det enkelt för mig att finnas här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.